1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Benzin ve motorine daha yüksek rakamlarla zam pompaya yansıyacak

Benzin ve motorine daha yüksek rakamlarla zam pompaya yansıyacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akaryakıt grubu ürünlerinden benzin ve motorine 21 Haziran’da beklenen ancak EPDK müdahalesiyle ertelenen zam, 24 Haziran Pazartesi gecesi daha yüksek bir rakamla pompaya yansıyacak.

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre 21 Haziran gece yarısından itibaren akaryakıt grubu ürünlerinden benzine 1 lira 64 kuruş ve motorinin litre fiyatına ise 1 lira 63 kuruşluk zam bekleniyordu. Benzin ve motorinde iki gün önce beklenen ancak enerji otoritesi EPDK’nın fiili müdahalesiyle zam ertelenmişti.
RAKAM DAHA DA YÜKSELDİ
Sektör kaynaklarının aktardığına göre; tekrar erteleme olmazsa, 24 Haziran Pazartesi gecesi benzinin litre fiyatına 2 lira 1 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 69 kuruş zam bekleniyor. Böylece pazartesi günü gelmesi beklenen zam, ertelenen zammın üstünde oldu.
Zamla birlikte 41 lira 76 kuruştan satılan benzinin litresi 43 lira 86 kuruşa 42 lira 17 kuruştan satılan motorinin litresi ise 43 lira 86 kuruşa çıkacak.
Bilindiği üzere akaryakıt fiyatları, serbest piyasa koşulları gereği dağıtım şirketleri, iller ve istasyonlara göre küçük çapta farklılık gösterebiliyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI:
Benzin: 41,76 TL (zam uygulanmadan)
Motorin (dizel): 42,17 TL (zam uygulanmadan)
LPG (otogaz): 20,29 TL.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen