1. Haberler
  2. Belediye Haberleri
  3. Başkan Sorunlarla Yüzleşmeli!

Başkan Sorunlarla Yüzleşmeli!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Editörlerimiz, 18. Ayını tamamlayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Dönemini Değerlendirdi..

  • 150 farklı seçim vaadi ile Kayseri’nin karşısına çıkan Büyükkılıç, pandeminin de etkisi ile vaadlerinin büyük bir kısmını başlatmadı, başlatamadı.
  • Pandemi başlangıcından 2 aylık süre sonrasında dezenfektan üretebildi. Bu pandemi süresince en fazla öne çıkarttığı hizmeti oldu. Bu süreçte, dezenfektanın ucuz ve Kaski tarafından üretilmesi dışında bir eksta yoktu
  • Ulaşım, Büyükkılıç’ın en büyük problemi haline geldi. Ulaşım maliyetlerini düşürebilmek için yaptığı hareketler pandemi dönemi ile örtüşmedi. Yetersiz servis sayıları, sonrasında erken biten servis saatleri, dolu dolu otobüs ve tramvay seferleri, vatandaşı adeta çıldırttı. Bu güne gelindiğinde de süreç aynı beceriksizlikle devam ediyor.  Büyükkılıç ise bunca aksaklığa rağmen, halen ulaşım  biriminin hizmetlerini savunmaya devam ediyor.
  • Kaski, pandemi döneminin çok konuşulan ve çok tartışılanları arasında. Herkes gözünü Kaski yönetimine dikse de, Kaski ile ilgili kararlar Büyükşehir Belediyesi tarafından alınıyor. Su zammı, zammın uygulanması gibi süreçlerde karar mekanizması Büyükşehir’e ait.  Vatandaş bu dönem hiçbir faturadan çekmediği kadar su faturalarından çekti. Otomatik gelen faturalar, bir ay içerisinde 2-3 fatura ödemesi, fiyat zamları gibi etkenler vatandaşı yıldırdı.
  • İhalele süreçleri ile gündeme gelmekten çekinilmedi. Belediye personelinin de dahil olduğu villa parseli satışları sonrasında Talas Belediyesinde 3 kişi görevden el çektirilirken, Büyükşehir’de halen hiçbir hareket yok.
  • Bütçe ve borç krizi, Büyükkılıç’ın ilk geldiği günden beri gündemde. Dolaylı yollardan Mustafa Çelik dönemine atıf yapılan borçlanma süreci, Çelik’in açıklamaları ile Haseki döneminden kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Dahası, Özhaseki ve Çelik, bu borçlanma yapısı ile Kayseri’ye hizmet üretirken, Büyükkılıç döneminde bu borçlar bahane olarak kullanılmaya devam etti.
  • Yatırımsız, altyapısız geçen süreçte, Özhaseki tarafından organize edilen bir çok uygulamaya sahip çıkan başkan, Belediye imkanları ile yapılanlar konusunda kısır kaldı. Erciyes sondaj çalışması, hava limanı yeni bina, millet bahçesi gibi icraatlar, ya daha önceden hazırlığı yapılmış, yada Özhaseki tarafından öncülük edilmiş süreçler.
  • Kültür-Sanat alanlarında ki en büyük icraatını, bir fuar firması tarafından yapılan kitap fuarı, ramazan sokağı ile kısıtladı. Bu alanlarda panayırdan farksız halde, ürün satılan bir çadır havasından öteye geçmedi. Sanatsal süreçte neredeyse hareket dahi etmeyen bir belediye, bünyesinde ki tesisleri de efektif kullanamadı.
  • Kamuoyu desteğini her geçen gün kaybeden Büyükkılıç, yapılan anketlerde hiç de iyi görünüm çizemedi. Her gün kan kaybeden bir belediyecilik anlayışı, Türkiye geneli yapılan araştırmada onu 46. sıraya itti.

Liste uzun, ama kısa hali bu. Büyükkılıç önce kendisi ile yüzleşmeli. Neyi, nerede ve neden yanlış yaptığının sonucunu bizzat bulabilmeli. Ama 18 ay sürecinde kaybeden Kayseri oldu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen