30 C
Kayseri
Perşembe, Eylül 28, 2023
Ana SayfaHaberBelediye HaberleriBAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR: “ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR: “ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Yayın Tarihi:

Başkan Çolakbayrakdar: “Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz”

KAYSERİ (1HA) – Kocasinan’da ikamet eden engelli vatandaşlara elektrikli engelli nakil aracı tahsis edileceğinin müjdesini veren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, onların hayatını kolaylaştırmak ve toplumsal hayatta daha aktif şekilde yer alabilmeleri için birçok projeyi şekillendirdiklerini söyledi.

Kocasinan Belediyesince Haziran Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde yapılan meclis toplantısında 14 gündem maddesi görüşülüp, karara bağlandı. Meclis toplantısında Mithatpaşa, Mahzemin, Erkilet Osmangazi, Şeker, Argıncık Alsancak, Yıldızevler ve Beyazşehir Mahallelerinde imar plan maddeleri görüşüldü. Toplantının gündem maddesinde yer alan Metin Taşıt Araçları Tic. San. A.Ş Elektrikli Ford Transit marka aracı en az 1 yıl ‘engelli nakil aracı’ olarak kullanılması şartıyla belediyeye bağış yapma talebi, oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddesiyle ilgili konuşan Başkan Çolakbayrakdar, engellilerin sosyal hayata katılımlarına büyük önem verdiklerine dikkat çekerek; “Doğa dostu olan elektrikli ve tamamen engelli kardeşlerimize hizmet verecek olan araç hayırlı olsun. Engelliler Haftası münasebetiyle kardeşlerimizin istediği talebi yerine getiriyoruz. Bizim bölgemizde yaşayan engelli kardeşlerimizin özellikle sağlık ve benzeri yerlere gidip, gelmesi ile ilgili taşıma hizmeti yapacak. Böylece engelli kardeşlerimizin hayatını daha da kolaylaştırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Toplantının bir diğer maddesinde ‘İpeksi Dokunuş ile Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller’ Proje faaliyetleri kapsamında; Yenişehir Mahallesi’nde bulunan spor salonunun İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilip edilmeyeceği, yine aynı proje kapsamında Kocasinan Belediyesi’nin içinde bulunduğu 15 paydaş kurum ve kuruluşun katılımı ile işbirliği protokolü yapılması görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Çolakbayrakdar, “Öncelikle böyle projeyi ilçemize kazandıran Kayseri’nin Ağabeyi Bekir Yıldız’a teşekkür ediyorum. 15 yıla yakındır devam eden ve 15 kurumun paydaş olduğu bu proje, Türkiye’ye örnek” dedi.

Kocasinan Belediyesi’nin eski Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Bekir Yıldız ise; “Uyuşturucuya bulaşmış veya uyuşturucuya mehelli çocuklarımızın ıslahı hususunda proje hayata geçti. Hamd olsun aradan geçen 14 yıl boyunca 10 binlerce sporcu yetişti. Burada maksat suça meyilli veya suça bulaşmış evlatlarımızı korumaktır. Burada kurumlar dahil edince geniş yelpazeye dönüştü. Bu projenin, Türkiye projesi olması için girişimi için teklifler, raporlar ve brifing hazırlandı. Kayseri’de bu proje tuttu ve Türkiye’ye proje haline gelecek. Ayrıca buradan Türkiye şampiyonu sporcular yetişti. Desteklerinden dolayı belediyemize ve hayırseverimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar’ın meclis toplantısında alınan kararların şehrimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunmasıyla toplantı sona erdi.

İlginizi Çekebilir

10. kattan atlayan genç kız yaşamını yitirdi

kattan atlayan genç kız yaşamını yitirdi Kayseri’de henüz bilinmeyen...

Düğün sonrası kavga: Uzman çavuş hayatını kaybetti

Düğün sonrası kavga: Uzman çavuş hayatını kaybetti Kayseri’de düğün sonrası...

Kayseri’de kuran kursu hocası açığa alındı

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde bulunan bir Kur’an Kursu’nda iddiaya göre...

Kayseri’de yaktığı anızın içine düşerek can verdi

Kayseri’de yaktığı anızın içine düşen kişi yanarak can verdi. Olay,...

Kayseri’de tramvayın altında kalan çocuk hayatını kaybetti

Kayseri’de iddiaya göre tramvaya güvenlikten izinsiz binmek isteyen 15...

Son Haberler