1. Haberler
  2. Güncel
  3. BAKAN ÖZHASEKİ: “ÖYLE SAĞLAM EVLER YAPACAĞIZ Kİ DEPREM OLDUĞUNDA KİMSE EVİNDEN BİLE ÇIKMAYACAK”

BAKAN ÖZHASEKİ: “ÖYLE SAĞLAM EVLER YAPACAĞIZ Kİ DEPREM OLDUĞUNDA KİMSE EVİNDEN BİLE ÇIKMAYACAK”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Büyük bir felaketle karşı karşıya kalmıştık. Deprem bölgesine gideceğim. Gece gündüz çalışacağız ve öyle sağlam evler yapacağız ki bundan sonra deprem olduğunda bir daha kimse evinden çıkmayacak” dedi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda anma programı düzenlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki dün gece gerçekleşen programda deprem bölgesine dair yapılacak çalışmalarla ilgili açıklama yaptı. Bakan Özhaseki, yapacakları evlerin depremden etkilenmeyeceğini söyledi.
‘DEPREM BÖLGESİNE GİDECEĞİM, EVLER EN KISA SÜREDE YAPILACAK’
Evlerin en kısa sürede sağlam bir şekilde yapılacağını söyleyen Bakan Özhaseki, “Zor bir görev üstlendim. Sayın Cumhurbaşkanımız asrın afeti olarak nitelendirdiğimiz bu deprem ile yıkılan şehirlerin imar edilmesi, yeniden ayağa kaldırılması için görev verdi. Büyük bir felaketle karşı karşıya kalmıştık. Bu felaket 11 ilimizi, 14 milyon kişiyi etkiledi. 850 bin ev ve iş yeri yıkıldı. 50 binden fazla canımızı da toprağa verdik fakat bir taraftan da hayat devam ediyor diyerek onlara Fatihalar okurken hayatı normalleştirmek adına çalışmaya başladık. Deprem bölgesine gideceğim evlerini en kısa sürede yapacağız, onları o sağlam ve güvenli konutlara oturuncaya kadar bizlere uyku olmayacak. Gece gündüz çalışacağız ve öyle sağlam evler yapacağız ki bundan sonra deprem olduğunda bir daha kimse evinden çıkmayacak” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen