1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Altın Normal Seyrinde

Altın Normal Seyrinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ, (BGC) – Altın bir kaç haftadır seyrinde devam ediyor. Yeni normalleşme ile birlikte kuyumcular altın fiyatlarında hareketlenme bekledi. Altın beklentileri karşılamayarak seyrinde devam etti. Kuyumcu İhsan Gülderdi önümüzde ki günlerde altınla alakalı beklentilerden bahsetti.

Altın trendini bundan sonra yukarıya doğru verecektir diyen kuyumcu İhsan Gülderdi “Altın bir kaç haftadır sakin seyrinde devam ediyor. Has altın fiyatları 40 ile 500 TL arasında iki haftadır aynı seviyede devam ediyor. Has altının gramı 528 TL’ye kadar çıkmıştı. Altın trendini bundan sonra yukarıya doğru verecektir. Şu anda artı ve eksi haberler piyasayı etkiliyor. Dövizin sabit olmasının nedeni piyasa aslında kötü ama yurt dışından gelen vatandaşlarımızın etkisiyle döviz bir miktar teselli buldu. Bir de tabi normalleşme sürecine girdik buda vatandaşlarımıza bir artı etken oldu. Bundan sonra fiyatlar çıkacak ama inşallah bu sezon esnaflar olarak iyi bir şekilde geçinmeyi umuyoruz. Biz düğün sezonlarının açılmasıyla büyük bir patlama bekliyorduk ama yurt dışındaki vatandaşlarımız tam olarak gelmedi. Tam açılmadan sonra işlerimizde pek bir hareket olmadı. Yurt dışında okulların tatil olmasıyla birlikte vatandaşlarımızın buraya gelmesi işlerimizi olumlu yönde etkileyecektir. Düğünlerinde açılmasıyla birlikte işler daha iyi olacaktır diye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Altın Sürekli Yükseliş Eğilimde Olan Emtia”

Altın bozduracak olan vatandaşların 11. ayı beklemelerini öneren kuyumcu İhsan Gülderdi “Düğün yapacak vatandaşların bir an önce altınlarını almalarını tavsiye ediyoruz. Altın sürekli yükseliş eğilimde olan emtia. Alacaklar bir an önce altınlarını alsınlar. Altın bozduracakların da en azından 10. ay 11. aya kadar beklemelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü yıl sonlarında bankalarda ve büyük sektörlerde kapanmalar olur. Herkes yıl sonunda ki hesaplarını görmek için döviz ve altın alımları yaparlar. Talep olur. Talep olunca da döviz ve altın fiyatları yıl sonunda artar” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen