1. Haberler
  2. Güncel
  3. “AİLE İÇİ ÇATIŞMALAR YAŞAYAN İNSANLARDA GÖRÜLÜYOR”

“AİLE İÇİ ÇATIŞMALAR YAŞAYAN İNSANLARDA GÖRÜLÜYOR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA)- Kayseri Yeşilay Danışmanlık ve Bağımlılık Merkezi (YEDAM), teknoloji ve sosyal medya bağımlılığı ile ilgili konferans düzenledi. Düzenlenen konferansta, bağımlılıktan kurtulmanın yollarına değinildi.

Kayseri Yeşilay Danışmanlık ve Bağımlılık Merkezi (YEDAM), bağımlılık ile alakalı konferans düzenledi. Düzenlenen konferansta hukukçular katılım gösterdi. Konferansta, Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmeni Bulut Akdoğan, sosyal medya bağımlılığı ve telefon bağımlılığına değindi. Bulut, sosyal medyanın sorumlulukların aksamasına neden olduğu takdirde o insanın bağımlı olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Bulut, “Sosyal medya canınız sıkılınca aklınıza gelen ilk seçenek ise, gerçek hayatınızın önüne geçiyorsa, sorumluluklarınızın aksamasına neden oluyorsa ve sürekli bir şeyler paylaşma ihtiyacı duyuyorsanız o zaman sosyal medya bağımlısı diyebiliriz size. Bağımlılıktan kurtulma ihtimalimiz muhakkak var ama öncelikle bu durumu kabullenmemiz gerekiyor ardından yavaş yavaş uzaklaşma adımı uygulanmalı. En önemlisi karalı olmak gerekiyor. Sosyal medyanın yerini dolduracak hobi edinmeli, gerçek hayatta ki saygınlık mı, yoksa sanal hayatta ki saygınlık mı? Şeklinde o kişi sorgulamalı. Gerekirse uzman bir kişiye başvurarak sosyal medya bağımlılığından kurtulabiliriz” diye konuştu.

“AİLE İÇİ ÇATIŞMALAR YAŞAYAN İNSANLARDA GÖRÜLÜYOR”
Sosyal medya bağımlılığının zararlarına değinen Bulut, “Bireyi fiziksel, psikolojik, sosyal, zihinsel ve manevi olarak gelişimi olumsuz etkiler. Kişiler arası duyarlılık azalması, özgüvende düşüş, uykusuz ve yorgun görünmelere neden olur. En çok bağımlılık görülen insanlar ise, aile içi çatışmalar yaşayan, hayatlarında kaliteli vakit geçirebileceği aktiviteleri bulunmayan kişiler, sosyal aktivitelerinde kendini ifade etmekte güçlük yaşayanlarda daha fazla görülmekte” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen