1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Telefon dolandırıcısı, 450 saatlik görüntüler izlenerek yakalandı

Telefon dolandırıcısı, 450 saatlik görüntüler izlenerek yakalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kayseri’de telefonla aradığı vatandaşları ‘polis-savcı’ olduğunu söyleyerek 910 bin lira dolandıran şüpheli, polisin 450 saatlik kamera görüntülerini izlemesi sonucu Mersin’de yakalandı.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından dolandırıcılıkla mücadele kapsamında operasyonlara devam ediliyor. Bu kapsamda 2 ayrı vatandaşı haziran ve ağustos ayı içerisinde telefonla arayarak kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp dolandıran şüpheli titiz bir çalışma sonucu yakalandı. Vatandaşları terör örgütlerine yönelik operasyon yapılacağını söyleyip inandırarak korku ve paniğe sevk eden 22 yaşındaki V.C., bu kişileri toplamda 910 bin TL değerindeki altın ve dövizlerini poşet içerisinde telefonla yönlendirip kendi belirledikleri yerlere bıraktırarak dolandırdı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalarda, olayların aydınlatılmasına yönelik 62 güvenlik kamerasına ait 450 saatlik görüntü incelendi. Görüntülerden tespit edilen üpheli V.C., 19 Ağustos Cuma günü Mersin ilinde gerçekleştirilen operasyonla kıskıvrak yakalandı.

Gözaltına alındıktan sonra Kayseri’ye getirilen V.C., bugün çıkarıldığı Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2 ayrı dolandırıcılık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen