1. Haberler
  2. Güncel
  3. Doktor kökenli Kayseri Vekili Çetin Arık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevap verdi

Doktor kökenli Kayseri Vekili Çetin Arık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevap verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hekimler ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Arık, “Doktorlar, mesleklerinin kaybedilen itibarının peşinde” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenleyen CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün hekimler ile ilgili yaptığı konuşmayı eleştirdi. Kendisin de doktor olan Arık, hekimlerin aldıkları 7 ila 8 bin TL maaşın yoksulluk sınırının altında kaldığını vurguladı. Arık, ayrıca açlık sınırının hekimlerin maaşlarına yetiştiğini ifade etti.

Arık, Erdoğan’ın hekimlere yönelik ifadelerini ‘kırıcı’ bularak, hekimlere uygulanan şiddetin son bulması çağrısı yaptı: “Bugün doktorlar kaybedilen meslek itibarının peşinde. Doktorların isteği hastayı müşteri gibi gören, doktoru tüccar, hastaneleri ticarethane gibi gören bu sistemin değiştirilmesidir. Doktorların istedikleri; canları pahasına mücadele ettikleri COVID-19’un meslek hastalığı sayılmasıdır. Doktorlar 36 saat nöbet tutup sonrasında bir kamyonun altında can vermek istemiyor. Doktorlar, şifa dağıtırken kalbine bıçak saplanmasın istiyor.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Beştepe’de kadın muhtarlarla bir araya geldi. Son günlerde devlet ve şehir hastanelerinde görevli doktorların istifa ederek ya özele ya da yurt dışına geçtikleri yönündeki haberler hakkında konuşan Erdoğan, “Açık konuşuyorum; varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz” demişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen