1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Sarraf Altuncan: “Gram Altın Fiyatının 900 Lira Olacağını Düşünüyorum”

Sarraf Altuncan: “Gram Altın Fiyatının 900 Lira Olacağını Düşünüyorum”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)- Vatandaşlar için kimi zaman yatırım aracı olarak kullanılan kimi zamanda takı olarak kullanılan altın yükseliş trendini sürdürüyor. Kayseri’de sarraf olan Mehmet Altuncan altının yükseliş trendini değerlendirdi. Sarraf Mehmet Altuncan, “Tahminime göre gram altının 900 lira olacağını düşünüyorum” dedi.

Dünya ekomisindeki dalgalanmadan Türkiye’de ki altın fiyatları da etkilendi. Son dönemlerde neredeyse her gün rekor kıran altın fiyatlarını değerlendiren Sarraf Mehmet Altuncan, “Geçen hafta altın trendini yüksek olarak kapattı. Aşırı bir yükselme eğilimine girmişti. O yüksekliğini stabil ve pik çiziyor şu anda. Pazartesi açılışında 3-5 lira biriminde düşük açtı. Ama şu anda pik çiziyor yani zemin yapıyor. Lira bazında altının bundan sonraki gideceği hedef 750 ile 900 lira arasında olacak. Pik çizdiği süreç içerisinde insanlara alım fırsatı veriyor. Bu fırsatı her zaman vermez. Merdivenlerden çıkan bir insan gibi düşünün koşarak çıkar merdiven sahanlığı denilen yerde bir soluk alır, tekrar aynı tempoda çıkışa devam eder. Daha öncede sizlerle paylaştığım gibi altın 11 ve 12’nci aylarda gerçekten değerlenmesini ifşa eder. Piyasaya sunar. 2021 yılının 11-12’nci ayarında yükselme trendini ortalarında zirvesine daha gelmedi. Şu anda alım fırsatı veriyor. Bundan sonra geleceği yerler 730 ile 750 lira arasında gelir. Sonra 700 liraya geri gelir. Daha sonrasında Tahminime göre gram altının 900 TL olacağını düşünüyorum. 2022 yılının ilk aylarında bu fiyatlar devam eder, sonra belki dünyadaki literatürün nasıl değişeceğini bilmediğim için ve pandemi sürecinin fazlalaşması yine likit piyasada aktivasyonunun çoğalmasıyla birlikte 900 liranın üzerindeki rakamları bekleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

“İHTİYACINIZ YOKSA ALTINLARINIZI SATMAYIN”

Altınları olan vatandaşlara son dakikaya kadar beklemeleri gerekliğinin altını çizen Altuncan, “Vatandaşların her zaman ki dertleri yükselen birime karşı ilk önce tepki gösterirler acaba derler. Sonrasında inanmaya başladıklarında alım yönüne gelişir. Elindekileri daha düşük fiyata almış insanlar satmaya eğilim gösterirler. Gelgit de olurlar. Satalım mı dursun mu diye. Bize danışmak için gelen sorulara karşılık diyoruz ki, eğer ihtiyacınız yoksa bekletin son dakikaya kadar satmayın. Bir değişim yapacaksanız elinizdeki birikim olan altını gerçekten ihtiyacınız olan bir şey için bu araba, ev gayrimenkul olur, alım yaparken çok makul fiyatlara yakalamışsanız altını satın. Altının bozdurulup TL’ye geçirilme zamanı değil. Çünkü şu an kuluçka zamanından yeni çıkıyor. Bizim öngörümüz ons bazındaki değerlenmesi, 1950 ile 2100 dolar arasında. TL olarak da 750 liraya birkaç duruşundan sonra 700 TL’lere gelir. Sonraki çıkacağı yer olarak da 900 TL olarak tahmin ediyorum” diye konuştu.

Altuncan, “Vatandaşlardan nakitte olanların çoğu alıma yöneldiler. Doğru karar veriyorlar. İnsanların mahalle hikayeleri vardır, bu kadar çok yükseldi, düşer gibi. Böyle şeylerden etkilenenler vardır ama gerçeğe değer verenler almaya eğilimliler ve şu anda alıma yoğun bir talep var. Herkes aktivasyonunu açık yapmak istemediğinden, bizlerle daha detaylı bir şekilde teminleri gerçekleşiyor. Altının her zaman fiziki olarak alınmasını yeğliyoruz. Altının fiziki alımı dışında, altın sizin değil kontrolü sizde olmuyor. Altını alıp muhafaza etmelisiniz. Parasını verip altını alın. Diğer emtiyal cinsleri olan dövizlerdeki kağıtlarda bulundurmayın. Çünkü dövizlerde dünyadaki çoğaltılması çok kolay olan şeyler, ama altın değerli bir madendir. Çoğaltılması, kopya edilmesi, türevinin benzetilmesi mümkün değildir” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen