1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Kayseri’de ‘Diyafram Nefesi Eğitimi’ ve ‘Etkili ve Uygulamalı Hutbe İradı-Diksiyon’ eğitimleri Verildi

Kayseri’de ‘Diyafram Nefesi Eğitimi’ ve ‘Etkili ve Uygulamalı Hutbe İradı-Diksiyon’ eğitimleri Verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)-Kayseri Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi’nde ‘İletişim Akademisi’ başlığı altında imamlara yönelik ‘Diyafram Nefesi Eğitimi’ ve ‘Etkili ve Uygulamalı Hutbe İradı-Diksiyon’ eğitimleri verildi.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde görev yapacak 4/B sözleşmeli imamlar için iki farklı başlıkta verilen eğitim verimli bir şekilde tamamlandı. İlk olarak hitabette önemli bir yere sahip olan ‘Diyafram Nefesi ve Ekili İletişim’ eğitiminin ardından ikinci gün de ‘Etkili Hutbe İradı’ nasıl olur sorusunun cevabı uygulamalı bir şekilde cevaplandı.

Hutbeye çıkarken nasıl bir ilk izlenim verilmeli, hutbede iradında beden dili, jest ve mimikler nasıl kullanılmalı, metinlerde ses, tonlama ve vurgular nasıl yapılmalı, kelime telaffuzları nasıl olmalı, hedef kitlemizde hangi jenerasyonlar var ve bu kitlelerle iletişimde nelere dikkat edilmeli, göz temasının önemi gibi birçok konuya değinilerek eğitim tamamlanmış oldu.

İletişim ve hitabette önemli yere sahip olan bu konular aynı zamanda mesleki eğitim ve beceri için de elzem bir yere sahip. Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezinde imamlara, vaiz ve müftü adaylarına ‘İletişim Akademisi’ başlığında sürdürürülen eğitimler gelecek dönemler için de devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen