1. Haberler
  2. Güncel
  3. Doktor Bektaş, “Hastaların Bu Kana İhtiyacı Çok”

Doktor Bektaş, “Hastaların Bu Kana İhtiyacı Çok”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ, (BGC) – Kanserle tedavi gören hastalar Granülosit kan ihtiyacı duyuyorlar. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi terapötik aferez merkezi sorumlusu Nizamettin Bektaş Granülosit kanın nasıl alındığını anlattı.

Kan alma işleminin yaklaşık 2-3 saat olduğunu belirten Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi terapötik aferez merkezi sorumlusu Nizamettin Bektaş “Şu anda merkezimizden hastamıza Granülosit toplamaktayız. Granülosit işlemi yapabilmemiz için vericiler bulmamız lazım. Vericiler kan verme kriterlerine uyumlu olmalı. Bunun için vericilerden belirli kanlar alıp çalıştırıyoruz. Uygun olanları 1 gün önce hap ve iğne yaparak Granülositleri topluyoruz. Hastalar alınan kandan çok iyi bir şekilde faydalanıyorlar. Bu işlemler aferez cihazı ile yapılıyor. Aferez cihazlarımız sürekli akım yöntemi ile çalışarak kanı ayırıyor. Ayrışan kanlar hastaya verilmek üzere burada torbaya toplanıyor. Bu işlem yaklaşık 2-3 saat sürüyor. Yapılan işlemde vericimize hiçbir sıkıntı yaratmıyor” diye konuştu.

“Kayseri’de Bağış Durumu İyi”

Daha fazla duyarlı olmamız gerekiyor diyen Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi terapötik aferez merkezi sorumlusu Nizamettin Bektaş “İlaç ve yapılan iğnenin herhangi bir yan etkisi olmaz. Kemiklerde az bir ağrı yapabilir. Hafifte bir baş ağrısı olabilir. Kayseri’de bağış durumu iyi. Hastalarımız yeterli kana ulaşabiliyor ama bu konuda biraz daha duyarlı olmamız gerekiyor. Hastaların bu kana ihtiyacı çok” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen