1. Haberler
  2. Güncel
  3. Belediye Başkanından Yangın Açıklaması: Sabotaj Olma İhtimali Yok

Belediye Başkanından Yangın Açıklaması: Sabotaj Olma İhtimali Yok

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, birçok noktada orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Yahyalı ilçesi Aladağlar Milli Parkında çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangının ilk anından itibaren bölgede çalışmaları takip eden Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk yangınla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde dün saat 11:45 saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle çıkan orman yangınında 2. Gün geride kalırken yangın kontrol altına alınmaya çalışıyor. Bölgede seferberlik ruhu oluşurken kurumlardan ve bölge halkından çalışmalara destek devam ediyor. Olay anının ilk anından itibaren bölgede olan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, “Aladağlar Milli Parkı Kapuzbaşı ve Ulupınar mevkiinde dün 11:00 itibariyle çıkan orman örtü yangını an itibariyle devam ediyor. Orman İşletme Bölge Müdürlüğü, Kayseri Büyükşehir İtfaiyesi, Yahyalı Belediyesi işçileri ve bölge halkının katkıları ile söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangın halen kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Can kaybı olmadığını söyleyebiliriz” dedi.

SABOTAJ OLMA İHTİMALİ YOK
Yangının çıkma sebebi ile ilgili bilgeler veren Öztürk, “Araştırmalarımız devam ediyor lakin sabotaj olma ihtimali yok. Zor bir mücadele veriyor ciğerlerimiz yanıyor. Vatandaşlarımızdan daha dikkatli olmanı rica ediyorum. Sigara içen tüm vatandaşlara bir kere daha seslenmek istiyorum. Ne olur araç içerisinde sigara kullanmasınlar ve sigaralarını söndürmeden atmasınlar. Pikniklerde ateşleri söndürmeden, emin olmadan bölgeden ayrılmasınlar. Yangın için bir tiryaki izmarit atmış olabilir ama bin kardeşimle ormanı ateşten kurtaramadık. Vatandaşlarımızdan bu günler de son derece dikkatli olmalarını istiyorum. Dün Kayseri Valimiz, Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Milletvekilimiz İsmail Emrah Karayel bölgede incelemelerde bulundu. En kısa sürede yangını söndürmeyi temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen