1. Haberler
  2. Korona Virüs
  3. KÖTÜYE GİDİYORUZ!!

KÖTÜYE GİDİYORUZ!!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs önlemlerinin dozu arttırılsa da, kış mevsiminin yaklaşması ve azaltılamayan hareketlilik, Kayseri’de ki vaka ve ölüm sayılarını da arttırıyor.  Hastane – yoğun bakım doluluk oranları henüz vakalar için yeterli olsa da, bu gidiş ile hasta – yatak talebinde ki değişen yük sebebi ile kapasitenin zorlanabileceği gelen bilgiler arasında..

KRİTİK EŞİK YAKIN

Tüm kamu kaynakları ile seferber olunsa da, dün akşam saatlerinde Kayseri Valisi Şehmus Günaydın’ın sosyal medya hesabından paylaştığı görüntü durumumuzu izah ediyor. Caddeler, sokaklar ve alış veriş merkezleri önünde yer alan kalabalıklar azalmak bilmiyor. Görevliler tarafından maske sebebi ile bir çok merkezde ceza yazılmaya devam etse de, bu süreç hareketliliği azaltmadığı gibi, aksine körüklüyor.

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli’nin sosyal medyadan yaptığı açıklamada “hastane yükümüz artıyor!” uyarısı ise, tedbirlerin sıkılaşmaması halinde hastane yükünün yaklaştığı kritik eşiği hızla aşabileceğini gösteriyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

BİTMEYEN GEZMELER ÖLÜM GETİRİYOR

Son günlerde gelen vaka hikayeleri içler acısı. Kovid olmasına rağmen nişan ve nikahlara katılanlar, ev gezmelerinde virüs gezdirenler ve teması engellemeyerek ölüme sebebiyet verenler. Çalışma alanları ve zamanları dışında “can sıkıntısı, dost ziyareti” gibi sebeplerle hareketliliğe devam edenler adeta “ölümü” gezdiriyor. Özellikle ev kadınlarının bina içi ve bina dışı akraba gezmeleri yine son dönemin en çok vaka sebepleri arasında.

DURMAYINCA, HAYAT DURUYOR.

Kişisel hareketliliğimizi, kapalı mekanlarda geçirdiğimiz uzun saatleri, mesafesiz toplu alanlarımızı ve ziyaret ilişkilerimizi değiştirmediğimiz sürece, her gün onlarca insanın hayatını kaybetmesine sebep oluyoruz. Durduramadığımız her an için birilerinin hayatı duruyor. Yetkililer büyük harflerle uyarıyor. Hastaneler dolmaya yakın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen