1. Haberler
  2. Bölgesel
  3. Büyükşehir’den ‘Tavuklar bizden, üretim sizden’ projesi

Büyükşehir’den ‘Tavuklar bizden, üretim sizden’ projesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarımsal ve hayvansal üretime destek olmak amacıyla kadın üreticilere yönelik ‘Tavuklar Bizden Üretim Sizden’ kampanyası başlattı. Başvurular, 12 Ağustos’la başlamakla birlikte kampanyadan yararlandırılması amaçlanan hedef kitlenin ise 18-55 yaş arası kadın üreticiler olduğu belirtildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Kırsal üreticiye tohum, traktör, arı, küçükbaş hayvan desteği gibi projelerle hem şehir hem ülke hem de aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla, ‘Kayseri’de Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması Projesi’ olarak ortaya konulan kampanyaya başvurular 12 Ağustos’ta başlıyor. Müracaatların fazla olması durumunda kura çekilerek dağıtım yapılacak, her aileden 1 kişi faydalanabilecek ve başvuru bitiş tarihi 23 Ağustos’ta bitecek.

PROJENİN HEDEF KİTLESİ ‘KADIN ÜRETİCİLER’

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğuna yönelik projelendirilen kampanyadan, Destek kampanyası ile kırsal kesimdeki yumurta üretiminin arttırılması ve ekonomik fayda sağlanması hedefleniyor.

Kadın üreticilere yönelik olarak her aileye 10 adet olmak üzere toplam 1000 aileye 10 bin adet yarka (ferik) dağıtımı yapılacak. Kampanyadan Kayseri’nin kırsalında ikamet eden ve 18 – 55 yaş aralığındaki kadın üreticilerin faydalanacağı belirtildi.

Şartları sağlayan kadın üreticiler başvuru için basvuru.kayseri.bel.tr üzerinden online, beyaz masadan veya Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na müracaat ederek veya 0352 222 69 73 numaralı telefondan dâhili 2566’ı arayarak ulaşabilecek.

Yarka yumurtacı tavuk almaya hak kazananların ise 500 TL katkı payı ödeyeceği belirtildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
3
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
1
be_en
Beğen