1. Haberler
  2. Güncel
  3. Kenan Işık hayatını kaybetti.

Kenan Işık hayatını kaybetti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kenan Işık 76 yaşında hayata veda etti. 2014 yılında geçirdiği beyin kanamasından bu yana komada olan ünlü oyuncu ve sunucu, uzun bir hastalık sürecinin ardından yaşamını yitirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kenan Işık için başsağlığı mesajı yayımladı. Yılmaz, “Tiyatro, sinema ve televizyon dünyamızın usta sanatçısı Kenan Işık’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Işık’ın vefatını derin bir üzüntüyle karşıladığını belirtti. Ersoy, “Kenan Işık, sanatı, bilgi birikimi ve saygın duruşuyla gönüllerde taht kurmuş bir sanatçıdır. Türk kültür hayatına büyük katkılarda bulunmuştur. Eserleri ve performansları gelecekteki nesillere rehber olacaktır. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” şeklinde konuştu.

Kenan Işık, 1947 yılında Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde doğdu. Çocuk yaşlardan itibaren tiyatro ile ilgilenmeye başlayan Işık, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1973 yılında Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu. Tiyatro sahnesinde, yazdığı oyunlarla ve yönetmenlikte uzun yıllar başarılı bir kariyer sürdü.

Kenan Işık, 1973 yılında Gülgün Ok ile, 1980’de boşandıktan sonra Beril Işık ile evlendi. Bu evlilikten Mehmet ve Ahmet adında iki çocuğu oldu. Oyuncu ve yazar olarak birçok ödül kazandı. 1996 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları’na Genel Sanat Yönetmeni olarak atandı ve 2000 yılında Devlet Tiyatroları’ndan emekli oldu.

Uluslararası tiyatro araştırmaları yaptı, Türk Oyun Yazarları Derneği ve Uluslararası Tiyatro Enstitüsü’nde yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. Birçok tiyatro oyunu yazdı ve sahneye koydu. “Bebek Uykusu,” “Olmayan Kadın,” ve “Keloğlan ve Zülfüsarı” gibi eserleri ödüller kazandı. Ayrıca, televizyon ekranlarında da “Kim Milyoner Olmak İster” programının sunuculuğu ile geniş bir kitleye tanıtıldı.

Kenan Işık, 21 Mart 2014’te spor sonrası geçirdiği beyin kanamasının ardından komaya girdi. Tedavi sürecinde Almanya’da tedavi görmeye başladı. 2016 yılında, 53’üncü Uluslararası Antalya Film Festivali’nde oğlu Mehmet Işık adına ödül aldı. 2017 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel bir ödüle layık görüldü.

Kenan Işık’ın hayatı ve sanatı, Türk tiyatrosuna ve kültürüne önemli katkılarda bulunmuş, kendisi de sanatıyla hafızalarda kalmış bir isim olarak hatırlanacaktır.

0
mutlu
Mutlu
8
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
2
be_en
Beğen