1. Haberler
  2. Güncel
  3. Büyükşehir’den geleneksel fırın ve tandır evi projesi

Büyükşehir’den geleneksel fırın ve tandır evi projesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe mahallelere yaklaşık 3 milyon TL maliyetle geleneksel fırın ve tandır evi yapıldı. Bünyan Kösehalıcı mahalle sakinleri, yapılan bu hizmetten memnun kaldıklarını dile getirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kırsal mahallelerde sosyal tesislerin yapımını sürdürüyor. Bünyan İlçesi, Kösehalıcı Mahallesi’ne kazandırılan geleneksel fırını kullanan ev hanımları, yapılan hizmetten memnun kaldıklarını ifade ettiler.

Bünyan Kösehalıcı Mahallesi’nin yanı sıra Elbaşı Mahallesi, Talas Koçcağız Mahallesi, Kocasinan Ebiç Mahallesi ve Şabanlı Mahallesi’ne fırın yapan Büyükşehir Belediyesi, Bünyan Köprübaşı Mahallesi, Pınarbaşı Artmak-Yukarıkaragöz, Kızılören ve Hasırcı mahalleri ile Sarız Yaylacı, Günesen ve B. Söbeçimen mahallerine ise tandır evi hizmeti, ilçe mahallerinde yaşayan halkın ekmek ihtiyaçlarını karşılamak üzere ilçe sakinlerine kazandırıldı.

2023 yılı içerisinde tamamlanan bu bölgelerde, 2024 yılında mahalle sakinlerinin ekmek ihtiyaçları fırın ve tandırlardan gideriliyor. Bu hizmet kapsamında Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı toplam 2 milyon 946 bin 804 TL harcama yaparken, mahalle fırını ve tandırı yapım işleri önümüzdeki dönem de devam edeceği duyuruldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen