1. Haberler
  2. Bölgesel
  3. Ankara’da Filistin’e destek Yürüyüşü

Ankara’da Filistin’e destek Yürüyüşü

featured
Ankara'da sivil toplum örgütleri tarafından Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi. Fotoğraf: Ankara, (DHA)
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da sivil toplum kuruluşları tarafından Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu’nca düzenlenen yürüyüşe 7’den 70’e vatandaşlar katıldı. Grup, akşam namazının ardından Kocatepe Camii’nden başlayıp Sıhhiye meydanına kadar yürüdü. Türk ve Filistin bayraklarıyla yürüyen kalabalık, sloganlarla İsrail ve ABD’ye tepki gösterdi. İnsan ve Medeniyet Hareketi Ankara Şube Başkanı Eyüp Medet, Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına açıklama yaptı. Medet, 7 Ekim Aksa Tufanı Operasyonu’nun İsrail terör örgütü hakkında oluşturulan tüm mitleri yıktığını belirterek, “Dünyaya empoze edilen yenilmezlik algısı, dünyanın en donanımlı ordusu olduğu propagandası, istihbarat ağının ne kadar güçlü olduğu bilgisi alt üst olmuştur. Hamas 7 Ekim’de sadece İsrail’i değil tüm emperyalist Batı’yı mağlup etmiştir. Bu nedenle katil İsrail Devleti çizilen karizmasını düzeltebilmek için tüm dünyanın gözü önünde büyük bir soykırım başlatmış ve bu soykırım halen ve hatta şu anda devam etmektedir” dedi. Medet, 292 gündür çocuklar, kadınlar, yaşlılar, siviller, sağlıkçılar, gazeteciler, arama kurtarma ve insani yardım ekiplerinin de katledildiği söyledi.

‘NETENYAHU ABD KONGRESİNDE YALANLARINI, KARA PROPAGANDASINI TEKRARLADI’

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu’nun ABD Kongresinde yaptığı konuşmadan sonra alkışlanmasına değinen Medet, şunları kaydetti:

“Uluslararası Adalet Divanı’nda ‘soykırım suçlaması’ ile yargılanması devam eden katil Netenyahu’nun daha dün ABD Kongresinde ayakta alkışlanarak karşılanması, durumun vahametinin anlaşılması açısından tek başına yeter bir durumdur. Netenyahu her zaman olduğu gibi ABD Kongre kürsüsünden yalanlarını sıralamış, kara propagandasını tekrarlamış ABD’li senatörler de bu zırvaları alkışlamıştır. Tüm dünyanın gözü önünde işlenen cinayetler tüm dünyanın gözü önünde alkışlanabiliyor. Biz de buradan dünya halkları olarak Hamas’ı alkışlıyor, haklı direnişlerini destekliyoruz. Bu küresel zulme karşı küresel bir intifadanın başlaması gerektiğini tekrar ediyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen