1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Özgür Özel: Amaç, belediye başkanlarımızın elini kolunu bağlamak

Özgür Özel: Amaç, belediye başkanlarımızın elini kolunu bağlamak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘BİRİLERİ İTHALATÇIYA PARA KAZANDIRSIN DİYE ÇİFTÇİYİ MAĞDUR ETTİLER’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’deki programlarının ardından Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine geldi. Belediye meydanı önünde halk buluşması gerçekleştiren Özel, burada yaptığı konuşmada çiftçilerin sorunlarına değindi. Özel, “Mustafakemalpaşa ve Karacabey deyince en önemli mesele tarım. Geçmişte bu ülkenin ilk Cumhurbaşkanı ‘Köylü milletin efendisi’ diyordu. Ama şimdi o efendiler çok zor durumdalar. 22 yıl öncesine göre 500 bin çiftçi kayıp. 22 yıl öncesine göre Hollanda kadar toprak kayıp. Ekilen dikilen alan Hollanda kadar azaldı. Oysaki nüfus artıyor. Dünyadaki gıda ihtiyacı özellikle iyi tarım uygulamalarıyla üretilmiş gıda ihtiyacı artıyor. Kendi kendine yeten bu ülke, dünyayı doyurabilecek olan bu ülke, çiftçisi dünyanın en mutlu çiftçisi olabilecek bu ülke, birileri ithalatçıya para kazandırsın diye, birileri yurt dışında araziler kiralayıp orada tarım üretimi yapsın diye bu çiftçiyi mağdur ettiler, yalnız bıraktılar. Maalesef Karacabey Ovası’nda, Mustafakemalpaşa Ovası’nda en önemli geçimlerden biri domates. 2 liraya düşünce üzülmüştük. Bugün 1 lira 75 kuruşa domates alıyorlar” diye konuştu.

TARLADA KAVUN KARPUZ BIRAKMAYACAĞIZ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HEPSİNİ ALACAK’

Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinde kavun karpuz üretiminin yoğun olduğunu ifade eden Özel, “Buralar bostan, kavun, karpuz dolu. 2 liraya karpuz, 4 liraya kavun, alan yok. Buradan bir müjde vereceğim. Hep söyledik, Cumhuriyet Halk Partisi belediyeler üzerinden bütün sorunları çözemez, ama yaraya merhem olur. İşte şimdi kavun ve karpuz üreticilerine sesleniyorum. Hiç korkmayın. Biraz önce konuştuk, sözü aldık. Tarlada bir tek kavun, bir tek karpuz bırakmayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız hepsini alıyor. Kavunu, karpuzu alacağız. Hem kavun karpuz üreticisi mi mağdur halde bırakmayacağız, hem de bu sıcak yaz gününde marketlerde, manavlarda kavuna karpuza ulaşamayan yoksulların, çok çocuklu ailelerin bu mağduriyetini gidereceğiz. Teşekkür ediyoruz Mustafa Bozbey’e, Teşekkür ediyoruz bu halkçı belediye başkanımıza” dedi.

’15 TEMMUZ ASKERİ DARBE, SGK OLAYI DA MALİ DARBE’

15 Temmuz gecesi parti grubunu alarak mecliste dik durduklarını söyleyen CHP Genel Başkanı Özel, “O bir askeri darbeydi. Çünkü darbe demek, halkın, milletin iradesini hiçe saymak, ona yönettirmemek, silah zoruyla kendi yönetmek istemek demek. Bu silahlı darbe. Yapan asker olursa adı askeri darbe. Ama hatırlayalım. 2019 yılında 31 Mart’ta Ekrem İmamoğlu İstanbul’u kazandı. Mazbatayı verdiler. Sonra gidip seçimi iptal ettiler. Dediler ki ‘CHP’ye bir Osmanlı tokadı vuracağız haziran ayında’. Millet, bu yargı, hukuk darbesini, gördü. YSK’nın bu kararının hukukla, vicdanla bağdaşmadığını gördü. Sandığa gitti ve o tarihte AK Parti’nin adayını sandığa gömdü. 13 bin 600 olan fark 806 bine çıktı. Ne oldu? Olan şudur. O gün nasıl millet askeri darbede siyasetçilerin arkasında durduysa, o gün İmamoğlu’na karşı yapılan yargı darbesinde de seçtiğinin arkasında durdu. Şimdi kim veriyor bu akılları bilmiyorum. Ancak Sayın Erdoğan’ı uyarıyorum. Bu bir mali darbe girişimidir. Milletin seçtiklerine hizmet edemez noktaya getirmek, geçmişten gelen borçları, faiziyle tahsilata koymak, onlara hizmet ettirmemek, milleti yönetilmeyen bir belediyeye mahkum etmeye çalışmak mali bir darbe girişimidir. Tüm darbeler darbecilerin pişman olmasıyla, gözden düşmesiyle, itibar kaybetmesiyle sonlanır er ya da geç. Onun için buradan uyarıyorum. Bu milletin seçtiklerine darbe yapmaya kalkma. Bu milletin seçtiklerine millet sahip çıkacak” ifadelerini kullandı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen