1. Haberler
  2. Bölgesel
  3. Tekirdağ’da hayvanseverler yürüyüş düzenledi

Tekirdağ’da hayvanseverler yürüyüş düzenledi

featured
Tekirdağ'da hayvanseverler tarafından, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne tepki amaçlı yürüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi. Fotoğraf: Abdullah YALÇIN / Tekirdağ,
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tekirdağ’da hayvanseverler tarafından, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne tepki amaçlı yürüyüş düzenlendi.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde hayvan severler, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda uzun görüşmeler sonrasında kabul edilen sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne karşı eylem düzenledi. İlçede Köprübaşı mevkisinde toplanan hayvanseverler Hasan Ali Yücel Meydanı’na kadar yürüdü. Çok sayıda hayvansever, sloganlar ve pankartlarla yürüyüşe destek verdi.

İKTİDARIN TAKDİRİNE BIRAKACAK HİÇBİR CANIMIZ YOKTUR

Yürüyüşün sonunda hayvanseverler adına açıklamayı okuyan Bedia İlerler, “Son günlerde sokaklarda yaşayan dostlarımızın toplanarak barınaklara kapatılması ve öldürülmesini içeren bir yasa tasarısı ile alt üst olduk. Çözümden, vicdandan ve hakkaniyetten uzak kan kokan bir tasarı üzerinden hayvanların yaşam hakkını tartışma konusu yapanları tarih utançla anacak ve hiç bir zaman affetmeyecektir. Artış gösteren popülasyonun tek sorumlusu yasayı yerine getiremeyen ve getirmek istemeyen bakanlık ve belediyelerdir. Bunun bedeli hayvanlara ödetilemez. Bakanlığından belediyesine, siyasetçisinden memuruna, 20 yıldır hiçbir sorumluluğunu yerine getirmemiş siyasi iktidarın takdirine bırakacak hiçbir canımız yoktur. Vermediğiniz canı alamazsınız” ifadelerini kullandı.

‘HAYVANLARIN ÖLDÜRÜLMESİNİN ÖNÜ AÇILMIŞTIR’

Sokak köpeklerinin kimseye bir zararı olmadığını söyleyen İlerler, “Gönüllülerin kontrolü altında bakılan hayvanlar sahipsiz hayvan sayılmamışken, bu yasa teklifinde sokakta kamusal alanda bakılıp beslenen hayvanlar sahipsiz hayvan kabul edilerek teklifin devamı maddelerinde yapılacak olan düzenlemeler gereği sağlıklı, kimseye bir zararı olmayan, insanlarla dostça yaşayan bu hayvanların sokaklarda bakılması yasaklanmış sahipsiz hayvan sayıldıkları için belediyeler tarafından toplatılıp çeşitli bahanelerle öldürülebilmelerinin önü açılmıştır” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen