1. Haberler
  2. Güncel
  3. İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Şahin, “Ulaşımı sağlamak, bir belediyenin asli görevidir”

İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Şahin, “Ulaşımı sağlamak, bir belediyenin asli görevidir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocasinan İlçesi’ndeki ulaşım sorunu olduğunu iddia eden İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Yurdaer Şahin, “Yol açmak bir proje değildir. Ulaşımı sağlamak, bir belediyenin asil görevidir. Bütün imar çalışmalarımızda 18’inci maddeyi uygulayacağız. 18’inci maddeyi uyguladığımızda zaten tüm yol alanlarını açacağız. 50 yıllık bir planla şehrin tamamını 18’inci maddeyle ulaşım sorununu çözeceğiz” dedi.

İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Yurdaer Şahin, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Yol Açık’ programına katılarak genel yayın yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı.

Kayseri’nin tamamında 18’inci maddenin uygulanmasıyla yol ve ulaşım probleminin çözüleceğini dile getiren Şahin, “Yol açmak bir proje değildir. Ulaşımı sağlamak, bir belediyenin asil görevidir. Burada belediyeler biraz ranta gitti. İşte belediyeler şunu söylüyor yol açmak pahalı bir yatırım istimlak gerekiyor. Yol açmak istimlak gerekmez. 18’inci madde uygulamasıyla biz şehrimizin gelecek 50 yılını çözebiliriz. Bu adaletsizliği kaldıracağız. Bütün imar çalışmalarımızda 18’inci maddeyi uygulayacağız. 18’inci maddeyi uyguladığımızda zaten tüm yol alanlarını açacağız. 50 yıllık bir planla şehrin tamamını 18’inci maddeyle ulaşım sorununu çözeceğiz. Vatandaş parselini almış ama imar alabilmek için karşılığında belediyeye para vermesi talep ediliyor. Biz bunu ortadan kaldıracağız. 18’inci maddeyle yol alanlarımız, yürüyüş alanlarımız belli olacak” ifadelerini kullandı.

‘YAMULA BARAJI KAYSERİ’NİN BÜYÜK BİR ŞANSIDIR’

Yamula Barajı’nın etrafındaki köylerin kapalı devre sulama sistemi talebi olduğunu ifade eden Şahin, “Kanal boyunda spor alanlarımız, spor aletlerimiz, basketbol, voleybol, dinlenme alanlarımız ve kafeler olacak. Hafta sonu vatandaşların çıkıp nefes alabileceği, şehrin gürültüsünden uzaklaşacağı alan Yamula Barajı’ndaki projemizi muhteşem bir şekilde geliştirdik. Orada kamp alanları oluşturacağız. Hatta vatandaşlar orada konaklayabilecek. O bölge bir çekim merkezi olacak aslında. Yamula Barajı Kayseri’nin büyük bir şansıdır. Projeyi yapanın eline sağlık. Bu şehrin iklimine katkıda bulunmuştur. Birde orada duyduğumuz problemlerden bir tanesi kapalı devre sulama sisteminin olmaması oradaki köylerde. Yamula Barajı’nın çevresindeki köylerin bu sorunu çözeceğiz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen