1. Haberler
  2. Güncel
  3. Konak Restaurant’ta Urfa sıra geceleri devam ediyor

Konak Restaurant’ta Urfa sıra geceleri devam ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Sıra geceleri, Türk kültüründe önemli yere sahip olan geleneklerden birisidir. Bu bağlamda birçok vatandaş, sıra gecelerinin düzenlendiği mekânlara ilgi gösteriyor. Düzenlenen sıra geceleri hakkında bilgiler paylaşan Konak Restaurant İşletmecisi Emre Akkuş, “Perşembe günü kadınlara özel ve cuma günleri aileye özel olmak üzere haftada iki gün yaklaşık bir yıldır bu hizmeti veriyoruz. programın başlangıcında normal yöresel Urfa sıra geceleri dinletileriyle başlayıp ilerleyen saatlerde çiğ köfte ve eğlenceyle devam ediyor” dedi.
Sıra geceleri, Türk kültüründe önemli yere sahip olan geleneklerden birisidir. Bu bağlamda birçok vatandaş, sıra gecelerinin düzenlendiği mekânlara ilgi gösteriyor. Talas Harman Mahallesi’nde; Eski Talas içerisinde bulunan, 1840’lı yıllarda yapılan bir konağın bahçesinde sıra geceleri düzenleyen Konak Restaurant, Şanlıurfa’ya ait sıra gecesi kültürünün Kayseri’de de yaşatılmasını sağlıyor.
Konak Restaurant’ta haftada iki gün sıra gecesi düzenlendiğini söyleyen ve organizasyonları hakkında bilgiler paylaşan Konak Restaurant İşletmecisi Emre Akkuş, “Perşembe günü kadınlara özel ve cuma günleri aileye özel olmak üzere haftada iki gün yaklaşık bir yıldır bu hizmeti veriyoruz. Programımızı yeri geliyor yemekli, yeri geliyor mezeli servislerimizle yapıyoruz, programın başlangıcında normal yöresel Urfa sıra geceleri dinletileriyle başlayıp ilerleyen saatlerde çiğ köfte ve eğlenceyle devam ediyor” dedi.
Vatandaşların ciddi anlamda ilgisinin fazla olduğunu ve rezervasyonların bir hafta öncesinden dolduğunu söyleyen İşletmeci Akkuş; Sivas, Yozgat gibi birçok çevre illerden misafir ağırladıklarını da ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen