1. Haberler
  2. Güncel
  3. Valiliğin resmi sosyal medya hesapları dışındaki paylaşımlara itibar etmeyin

Valiliğin resmi sosyal medya hesapları dışındaki paylaşımlara itibar etmeyin

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – Kayseri Valiliği tarafından, İncesu ve Hacılar ilçesi merkezli meydana gelen depremler sonrasında bazı sosyal medya hesaplardan yapılan asılsız paylaşımların vatandaşlar arasında yanlış anlaşılmalara, korku ve paniğe neden olduğunu bu nedenle valilik ile kamu kurum ve kuruluşların resmi sosyal medya hesapları dışındaki hesaplardan gelen paylaşımlara itibar etmemeleri gerektiği açıklandı.

 

 

AFAD verilerine göre Kayseri’nin İncesu ilçesi merkezli saat 14:47’de 4.7 ve Hacılar merkezli 14:48’de ise 4.4 şiddetinde ikinci deprem meydana geldi. Bu depremlerden 5 dakika sonra saat 14:53’de ise İncesu’da 4,3 şiddetinde, saat 15:15’de ise İncesu merkezli 3,8 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. Depremler kentin birçok yerinde hissedildi.

 

Yaşanan depremlerden sonra bazı Kayseri Valiliği tarafından sosyal medya hesaplardan yapılan asılsız paylaşımların vatandaşlar arasında yanlış anlaşılmalara, korku ve paniğe neden olduğunu bu nedenle valilik ile kamu kurum ve kuruluşların resmi sosyal medya hesapları dışındaki hesaplardan gelen paylaşımlara itibar etmemeleri gerektiği açıklandı.

 

Yapılan açıklamada “07.03.2023 tarihinde merkez üssü ilimiz İncesu İlçesi Saraycık Mahallesi olan 4.7 şiddetindeki deprem sonrasında, bazı sosyal medya hesaplarının sadece takipçi kazanmak veya başka amaçlarla yapmış oldukları asılsız paylaşımların, vatandaşlarımız arasında yanlış anlaşılmalara, korku ve paniğe neden olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle de vatandaşlarımızın, ülkemizin geçtiği bu zor günlerde yapacakları sosyal medya paylaşımlarında daha dikkatli davranmaları, valiliğimiz ile kamu kurum ve kuruluşlarımızın resmi sosyal medya hesapları dışındaki hesaplardan gelen paylaşımlara itibar etmemeleri önem arz etmektedir’ ifadelerine yer verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen