1. Haberler
  2. Güncel
  3. Serhat Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Akkaş: “Teknolojiye, insana ve yatırıma çok önem verdik”

Serhat Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Akkaş: “Teknolojiye, insana ve yatırıma çok önem verdik”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA)- Avrupa’nın en büyük mobilya fuarı özelliğini taşıyan İstanbul Mobilya Fuarı’nda stant açan Serhat Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akkaş, üretime başlamalarıyla birlikte hem yurt içine hem de yurt dışında bayiler kurduklarını söyledi. Akkaş, “Teknolojiye, insana ve yatırıma çok önem verdik ve bugün de bunların meyvesini aldık. Bir tohumu saçtık bugün bir çınar olarak, 50 yılda bu noktaya geldik” dedi.

İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde 29 Ocak Pazar gününe kadar devam edecek olan İstanbul Mobilya Fuarı, bugün kapılarını açtı. Fuarda Kayseri’de üretim yapan yaklaşık 180 mobilya firması da yerini aldı. Avrupa’nın en büyük mobilya fuarları özelliğini de taşıyan fuarda stant açan Serhat Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akkaş, Markalarının şehre, ve sektöre çok büyük katkılar sağlayacağına inandıklarını söyledi. Akkaş, “Bu yıl 50’nci yılımızı kutluyoruz bundan dolayı da hem memnunuz hem başarılıyız. Markamızın çok değişikliklerle, şehrimize ve sektörümüze çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Serhat mobilyanın şu anda 200’ün üzerinde yurt içinde mağazası var. 57 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ayrıca yurtdışında da bayileri olan bir markayız. Bunu da artırarak devam edeceğimize inanıyorum. 1973 yılında toptan mobilya ticareti yaparken 1992 yılında üretime başladık. Üretimle beraber de yurtiçi bayileri arkasından da yurtdışı bayilikleri oluşturduk. Teknolojiye, insana ve yatırıma çok önem verdik ve bugün de bunların meyvesini aldık. Bir tohumu saçtık bugün bir çınar olarak, 50 yılda bu noktaya geldik. Biz 3’üncü kuşağız, 4’ncü kuşak gençlerimiz bu işi götürüyorlar. Kendileri hem bu işin duayeni, alaylı aynı zamanda da eğitimlisi gençlerimiz çeşitli görevlerde bulunuyorlar. Sektöre değer katan, sektörle beraber gelişen bir markayız. İnşallah bunu da Türkiye’de Dünyaya tanıtan markalardan biri olacağız. Serhat mobilya olarak 2022 yılını, 2021 yılına göre yüzde 150 bir büyüme ile kapattık. Bu yılki hedeflerimizde de geçtiğimiz yılın en az bir katı daha büyümeyi programa aldık. Serhat mobilyada 60 ülkeyi ziyaret etmiş, hiçbir zaman yatmamış, Türkiye’yi yılda en az 2 kez dolaşmış bir yönetim kurulu üyesiyiz” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE’YE İNANILMAZ BİR TALEP VAR’

Konsept ürünlerle ve tasarımlarla evlerin her türlü dizaynını, her türlü bütçeye hitap edebilecek şekilde, şehri ve markalarını temsil edeceklerini söyleyen Akkaş, “Şu anda biz kanepe ile başlayan süreci bugün konsept ürünlerle ve tasarımlarla evlerin her türlü dizaynını, her türlü bütçeye hitap edebilecek şekilde fiyatıyla, kalitesiyle ve estetiğiyle de çok önem verdiğimiz projelerle en güzel şekilde şehrimizi ve markamızı temsil ediyoruz ve edeceğimize de inanıyoruz. Dünya piyasasında Türkiye’nin payı, mobilya da yüzde 2 – 2,5 bandında bunu yüzde 3’e çıkarttığımız zaman büyük bir başarı yakalamış olacağız. 5 milyar dolarlık iş potansiyelini yüzde 3 yaptığımız zaman bunu 8-10 milyar dolara çıkarttığımızda biz mobilya olarak istenilen yere gelmiş oluruz. Bu payı da artırarak devam edeceğimiz inanıyoruz çünkü Türkiye’ye inanılmaz bir talep var, özellikle Rusya-Ukrayna savaşından sonra Avrupa’nın tedarikçileri Türkiye’ye özellikle Kayseri’ye bir talepleri oldu” ifadelerini kullandı.

‘KAYSERİ OLARAK REKABETİ KALİTE VE HİZMETTE YAPACAĞIZ’

Mobilya üretiminde kaliteden asla taviz verilmemesi gerektiğini dile getiren Akkaş, “Kalitemizden asla taviz vermemiz gerekiyor. Kayseri olarak rekabeti, kalite ve hizmette yapacağız. Diğer türlü malzemeden çalarak değil, ürüne artı değerler katarak, hakkını da alarak yapacağız. Biz bu konuda Kayseri olarak hakikaten belli bir noktaya geldik. Daha da ileri bir seviyeye geleceğimize inanıyoruz. Bugün, 20 yıl önceki Kayseri mobilyası ile şuan da Avrupa’da ki İtalya’da ki gıpta ile baktığımız ürünleri şu anda bizler kendimiz, kendi markamız altında kalitelimizi ve temsilciliğimizi yapıyoruz. Yani 5 milyar dolar olmaması için hiçbir sebep yok. En kısa zamanda bunu yakalayacağımıza kalben inanıyoruz. Bu konuda üstümüze düşen hangi görev varsa dayanışmamızı birlikte yapacağız” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen