1. Haberler
  2. Özel Haber
  3. ÖNCE AMELİYATI YAPTIRDI, SONRA GÖRÜNTÜLERİ SIZDIRDI

ÖNCE AMELİYATI YAPTIRDI, SONRA GÖRÜNTÜLERİ SIZDIRDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir kaç gündür , Şehir hastanesi Kalp Cerrahlarından Uzm. Doktor Ramazan Aşık’ın görüntülerinin de yer aldığı, hasta yakını doktor atışması, sosyal medyada hızla yayıldı.
Konu ile ilgili bilgi aldığımız, Kayseri’de uzun dönemdir bir çok özel hastane ve son olarak da şehir hastanesinde görev yapan Uzman doktor Ramazan Aşık, görüntülerle ilgili konuştu.

“Görüntülerde ki şahıs ve yaşananlar, olayın hikayesi bilinmeden ele alındığında oldukça dramatik. Ama ne yazık ki, sosyal medya terörü, bizlere söz hakkı vermeden, sadece elinde ki malzemeyi kullanarak adeta bir linç kampanyasına dönüşüyor.
Görüntülerde konu olan hasta, Ö.B. 2 yıl önce spontan femoral arter anevrizması nedeni ile tarafımızca ameliyat edildi. Ameliyat sonrasında hasta tam iyileşme ile taburcu edildi. 4 ay önce tekrar polikliniğimize başburan hasta, yapılan muayenede, daha önce takılan greftin 3 cm’lik kısmının cilt üzerinde olduğu tespit edildi. Greftin çıkartılması için hastayı tekrar ameliyat etmemiz gerekiyordu. Ama bu ameliyat acil bir ameliyat değildi.
Biz bunu hastaya ve hasta yakınına belirtmemize rağmen, ne yazık ki görüntülerde ki tablo yaşandı. Biz hasta yakınına ameliyat için zaman belirteceğimizi söylememize rağmen, hasta yakını olmanın verdiği stresle belkide bu görüntüler yaşandı.

Biz bahse konu hastayı 13 Ocak tarihinde ameliyat ettik ve 17 Ocak tarihinde de hastanemizden taburcu ettik. Ama ne yazık ki, birileri tarafından, bu ameliyat ve taburcudan çok sonra bu görüntüler bir şekilde sosyal medyaya sızdırıldı.

Bizler, işlerimizi hakkıyla yapmaya çalışan hekimleriz. Hastalığı, hastalığın ameliyat aciliyeti yada sürecini onların hayatlarını riske atmadan, uygun zamanlarda planlar ve uygularız.
Kayseri Şehir hastanesinde bir çoğu acil olmak üzere her gün onlarca operasyon yapıyoruz. Burada acil olan, riskli yada sorunlu hastalıkları bir tarafa bırakarak, hasta yakını ısrar etti diye başka bir ameliyatı öne almamız düşünülemez.
Hekimler ve sağlık personeli olarak biz bunları hastalarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Ama ne yazık ki bazen bu iletişimi kuramadığımız hasta yada hasta yakınları da oluyor.

Konu ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma sürecini başlatmış bulunmakta. Konu ile ilgili savunmamızı ve hastane gücenlik kayıtları da incelenecek. ” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen