1. Haberler
  2. Bölgesel
  3. 23 ilde ‘Siberağ-3’ operasyonu; 68 kişi yakalandı

23 ilde ‘Siberağ-3’ operasyonu; 68 kişi yakalandı

featured
23 ilde düzenlenen 'Siberağ-3' operasyonunda 68 şüpheli yakalandı. Fotoğraf: Ankara, (DHA)
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 23 ilde düzenlenen ‘Siberağ-3’ operasyonlarında siber suçlarda arama kaydı bulunan 68 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre; 23 ilde ‘Nitelikli dolandırıcılık’, ‘Nitelikli hırsızlık’, ‘Çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi’, ‘Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet’ suçlarına yönelik düzenlenen operasyonda haklarında farklı süreli hapis cezalarından aranma kaydı bulunan 68 şüpheli yakalandı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

0-5 yıl arası kesinleşmiş hapis cezası bulunan 55 şüpheli Adana, Konya, Mersin, Batman, Ankara, İzmir, Manisa, Şanlıurfa, Isparta, Ağrı, Antalya, Aydın, Balıkesir, Eskişehir, Giresun, Hatay, Mardin, Muğla, Niğde, Samsun, Tekirdağ ve Şırnak’ta yakalandı. 5-10 yıl arası kesinleşmiş hapis cezası bulunan 9 şüpheli Mersin, İzmir, Antalya, Çorum, Ankara ve Aydın’da yakalandı. 10 yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli İzmir, Konya ve Batman’da yakalandı.

Bakan Yerlikaya, “Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da 7 gün 24 saat suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen