Fotoğraflı (27)
1:45

Yöresel gözlemeleriyle Yeşilhisar Kadın Kooperatifleri, fuarın lezzet durağı oldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri Valiliği’nce başlatılan 2. Kadın Kooperatifleri Fuarı devam ediyor. Yeşilhisar Belediyesi ve Kaymakamlığı eşliğinde fuara katılan Yeşilhisar Kadın Kooperatifi de yörenin meşhur gözlemesiyle fuarın lezzet durağı olmayı başarıyor. Kadınların ayrıca Yeşilhisar’ın tanıtımı konusunda önemli rol oynadıklarını söyleyen Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş ve Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, kadınlara olan destekleri sürdüreceklerini ifade ettiler.
Kayseri Valiliği tarafından başlatılan 2.Kadın Kooperatifleri Fuarı Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde devam ediyor. Kayseri’nin birçok kadın kooperatifi de fuarda yerini aldı.
Gelen misafirlerin ağırlanması ve kadınlar arasında bir istihdam oluşturulması adına Yeşilhisar Kadın Kooperatifi’nin kurulduğunu söyleyen ve kadınların gıda üzerine faaliyet gösterdiğini ifade eden Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, “Yöresel ürünlerimiz, kadınlarımız tarafından misafirlerimize ikram ediliyor. İlçemizde de kendi aralarında bir istihdam alanı oluşturmuş oldular, şu anda da hem Erdemli Vadimizi hem de yöremizi tanıtmak adına burada bulunuyoruz” dedi.
Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan da Yeşilhisar’ın kadınlarının el emeği, göz nuru ürünler ürettiklerini söyleyerek Erdemli bölgesindeki kooperatifçi kadınların gıda üzerine çalıştığını belirterek “Erdemli’de turistik bir hareket de söz konusu, gelen gidenlere yöremizin ürünlerini ikram ediyorlar, bizleri tanıtıyorlar. Belediye olarak daima destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen