Fotoğraflı (43)

Vekil Bayar Özsoy: “Yahyalımız, ‘Şelaleler Diyarı’ olarak anılmaktadır”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vekil Bayar Özsoy: “Yahyalımız, ‘Şelaleler Diyarı’ olarak anılmaktadır”

KAYSERİ (1HA)- Yahyalı Belediyesi 2’nci Elma Kültür ve Turizm Festivali kapsamında konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, “Yahyalımız, Kapuzbaşı, Elif, Derebağ ve Yeşilköy Şelalesi’yle ‘Şelaleler Diyarı’ olarak anılmaktadır. Turizm cenneti olarak da adlandırılan bu huzur diyarının bir kez gören yerli ve yabancı turistler bir kez daha gelmek için gün sayıyorlar. İlçede bulunan Ulu Camimiz, Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan kümbetimiz tarihi yapılarımızdan birkaç örnektir” dedi.
Yahyalı Belediyesi tarafından 22-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 2’nci Elma Kültür ve Turizm Festivali başladı.
Festivale; Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Sayın Bayar Özsoy ve Ayşe Böhürler, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı.
Festivalde en iyi elma yarışması, çocuklar için etkinlikler, gösteriler yapıldı ve festivalin ilk günü kapsamında sanatçı Elif Buse Doğan sahne aldı.

‘YAHYALIMIZ ŞELALELER DİYARI OLARAK ANILIR’

Yahyalı Belediyesi tarafından düzenlenen 2’nci Elma Kültür ve Turizm Festivali’nin ilk gününde konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, “İlçemiz, çinko ve demir madenlerinin yanı sıra son yıllarda yenilenebilir enerji kaynakları ile güneş enerji, hidroelektrik ve rüzgar enerji santralleriyle ülke ekonomisine çok büyük katkı sunmaktadır. Yahyalımız, Kapuzbaşı, Elif, Derebağ ve Yeşilköy Şelalesi’yle ‘Şelaleler Diyarı’ olarak anılmaktadır. Turizm cenneti olarak da adlandırılan bu huzur diyarının bir kez gören yerli ve yabancı turistler bir kez daha gelmek için gün sayıyorlar. İlçede bulunan Ulu Camimiz, Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan kümbetimiz tarihi yapılarımızdan birkaç örnektir. Bunun yanı sıra misafirlerimiz, karasal ve Akdeniz iklimiyle Yahyalı’da birkaç farklı iklimi yaşayabiliyorlar. Türkiye’nin en önemli peyzaj alanlarından birisi olan Yedigöller; çepeçevre onlarca zirvesiyle, buzul gölleriyle, yüksek dağ bitkileri ve yaban hayatıyla, hacer ormanlarıyla özellikle Temmuz ayında eşsiz bir manzara ortaya koymaktadır. Sonbahar mevsiminin tabiata hüzün getirdiği anlarda al ve yeşil elmalarımız bahar çiçekleri gibi süslüyor memleketimizi. Dünyanın en lezzetli elmasının yetiştirildiği, turizmin merkezi olan bir memlekette Elma Kültür ve Turizm Festivali’nin olması çok memnuniyet vericidir. Birçok bölgede elma yetişir ama en lezzetli elma Yahyalı’da yetişir. Festivalimizin ikincisini düzenliyoruz ve uzun yıllar da düzenlemeye devam edeceğiz. Yöresel zenginliklere sahip çıkmak, ülkemize olan saygımızdandır. Yerele sahip çıkmadan genel olunmuyor. Bu tür festivallerin amacı da tarihi, etnik ve kültürel güzellikleri dünyaya duyurmaktır” dedi.
Yahyalı’nın ayrıca demir madeni cevheriyle demir çelik fabrikalarını besleyen en büyük ilçelerden birisi olduğunu söyleyen Vekil Özsoy, “Çok güzel bir atmosfer, müthiş bir coşku var ve yarın akşama kadar devam edecek. Önümüzdeki hafta da yoğun bir elma indirme dönemi başlayacak. Yahyalı sadece elmasıyla anılan bir ilçe değil, özellikle demir madeni cevheriyle, demir çelik fabrikalarını besleyen en büyük ilçelerden birisidir. Yahyalı’nın ayrıca küçük bir sanayi sitesine ihtiyacı var, bu projeleri de hızlıca çözeceğiz. Yahyalı çok daha girişken olacak” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen