Fotoğraflı (42)

Başkan Vural Coşkun: “Dillere destan Yahyalı elması adına çok anlamlı bir festivaldeyiz”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Vural Coşkun: “Dillere destan Yahyalı elması adına çok anlamlı bir festivaldeyiz”

Yahyalı Belediyesi 2’nci Elma Kültür ve Turizm Festivali kapsamında konuşan Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun, “Yahyalı, Türkiye’de hem üretimiyle hem de kalitesiyle dillere destan olan Yahyalı elmasının adına bu festivalinin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Hem üreticilerimize tanıtım amaçlı hem de insanları bir araya getirip kaynaştırma adına yapılan çok güzel bir etkinlik” dedi.
Yahyalı Belediyesi tarafından 22-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 2’nci Elma Kültür ve Turizm Festivali başladı.
Festivale; Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Sayın Bayar Özsoy ve Ayşe Böhürler, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı.
Festivalde en iyi elma yarışması, çocuklar için etkinlikler, gösteriler yapıldı ve festivalin ilk günü kapsamında sanatçı Elif Buse Doğan sahne aldı.
Yahyalı Belediyesi tarafından düzenlenen 2’nci Elma Kültür ve Turizm Festivali’nin ilk gününde konuşan Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, Yahyalı’nın Aladağlarıyla, şelaleleriyle, yaylalarıyla harika bir ilçe olduğunu söylerken festivalin de insanların kaynaştığı bir atmosferde gerçekleştiğini söyledi.
Yeşilhisar’ın da tarım, turizm ve tarihi yönden önemli bir ilçe olduğunu söylerken faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Taşyapan, “Yeşilhisar, tarım, turizm ve tarihi yönden önemli bir ilçe. Yeşilhisarımız son zamanlarda çağ atladı desek abartmayız. Soğanlısıyla, Erdemlisiyle, meydan projesi ve yürüyüş yollarıyla turizme canlılık katmaya devam ediyor. Son zamanlarda da çok hareketli günlerimizi yaşıyoruz. Vatandaşlarımız da sıcak havalardan dolayı yaz akşamlarını millet bahçemizde geçirdi” dedi.
Yahyalı’nın hem üretimiyle hem de kalitesiyle dillere destan olan Yahyalı elmasının adına bu festivalin çok önemli olduğunu söyleyen Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun, “Yahyalı, Türkiye’de hem üretimiyle hem de kalitesiyle dillere destan olan Yahyalı elmasının adına bu festivalinin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Hem üreticilerimize tanıtım amaçlı hem de insanları bir araya getirip kaynaştırma adına yapılan çok güzel bir etkinlik. 60 yıllık Göğdere yolumuzun ihalesini yaptık ve nisan ayından itibaren yoğun bir tempoyla hummalı çalışma yapılıyor. Diğer taraftan Kayapınar, Büyük Toraman ve Felahiye’deki çalışmalar yüzde 70 tamamlanmış oldu. Boğazlıyan, Felahiye, Özvatan çevre yollarının çalışmaları devam ediyor. 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana yapılan hizmetlerin tamamı kadar bu yıl içerisinde Felahiye ve Büyükşehir Belediyemiz ilçe için bütçe ayırdı. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Bu tür festivallerin belde, ilçe tanıtımına, insanların buluşup kaynaşmasına vesile olduğunu söyleyen Tomarza Belediye Başkanı Davut Şahin, hep birlikte, el birliğiyle millete hizmet etmeye hız kesmeden devam ettiklerini de söyledi. Ayrıca Cumhuriyet Parkı’ndaki meydan çalışmasına dair peyzaj çalışmaları olduğunu söyleyen Başkan Şahin, köy konağı çalışmalarını da sürdürdüklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen