photo_2024-06-10_19-42-44
5:42

TÜRSAB Erciyes BTK Başkanı Ali Emre Mart: “TÜRSAB olarak birçok ülkeden turisti şehrimize getirdik”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Hollanda, Belçika, Rusya, Fas ve Tunus gibi birçok ülkeden turizm acentalarını ülkedeki yerli turizm acentalarıyla bir araya getirdiklerini ve birçok turist grubunun bölgeye getirilerek turizmi hareketlendirdiğini ifade eden TÜRSAB Erciyes Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ali Emre Mart, “Fas ve Tunus Turizm acentalarıyla yapılan turistik faaliyetlerde 20-25 civarında turist grubu almıştık. Bu gruplara; Kayseri ve Kapadokya dahil olmak üzere kültür kayağı düzenledik. Fas ve Tunus bazında istediğimiz verimi aldık. Bu noktada diğer ülkelerdeki acentalardan gruplar geleceği sırada da güvencemizi veriyoruz ve faaliyetlerimizi yapıyoruz” dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Erciyes Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ali Emre Mart, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Konuşacaklarımız Var’ programına katılarak Kayseradar Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram ve Moderatör Salih Zeki Çetin’in sorularını yanıtladı.

TÜRSAB olarak son 5 yıllık görev süreci içerisinde; Hollanda, Belçika, Rusya, Fas ve Tunus gibi ülkelerden birçok turizm acentasını ülkeye getirdiklerini söyleyen Başkan Emre Mart, “Bu acentalar için özel etkinlikler düzenleyerek sorumlu olduğumuz bölgeyi tanıttık. Düzenlemiş olduğumuz etkinliklerle de yabancı acentalarla yerli turizm acentalarını bir araya getirdik. Getirmiş olduğumuz acentaları ne kadar birlikte çalışabilirsek turizm adına o kadar önem arz ediyor. Zaten bu yabancı acentalar da ülkede faaliyet gösterebilmesi için Türk menşeili bir oluşum kurması veya ülke içerisinde bir partner bulması gerekiyor. 2022 yılında Kıbrıs’tan bir turizm acentası da getirmiştik, o acentayı sayın Valimiz Gökmen Çiçek ile ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç ile birlikte 3 gün boyunca düzenlediğimiz etkinlikte ağırladık. O etkinlikte de seyahat acentalarımızı buluşturmuştuk, etkinlik sayesinde acentalar da birbirleriyle tanıştı ve ardından TÜRSAB olarak aradan çekilmiştik” dedi.

‘ANLAŞABİLDİĞİMİZ ACENTALARDAN ÇOKÇA TURİST GRUBU GELEBİLİYOR’

Fas ve Tunus Turizm acentalarıyla yapılan çalışmalardan örnek veren Başkan Emre Mart, yapılan faaliyetler sonucunda 20-25 civarında turist grubunu Kayseri’ye getirebildiklerini söyleyerek “Bu gruplara; Kayseri ve Kapadokya dahil olmak üzere kültür kayağı düzenledik. Fas ve Tunus bazında istediğimiz verimi aldık. Bu noktada diğer ülkelerdeki acentalardan gruplar geleceği sırada da güvencemizi veriyoruz ve faaliyetlerimizi yapıyoruz. Deprem felaketine kadar güzel ilerliyorduk fakat o dönem maalesef ki işlerimiz aksadı. Faaliyetlerimizin verimliliği anlamında net bir veri toplayamıyoruz ancak şehrimize gelen kalabalık turist gruplarını, şehirdeki turist popülasyonunu da gördüğümüz zaman doğru yolda olduğumuzu anlıyoruz. Her yaptığımız faaliyetten tam verim alamayabiliyoruz ancak asıl amacımız Kayseri’yi ve Erciyesimizi tanıtma hususunda çok problem yaşamıyoruz. Çünkü konaklama kapasitesi, ulaşım olanakları gibi problemlerimiz kalmadığı için daha rahat çalışıyoruz” diye konuştu. 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen