Fotoğraflı (1)

‘Türkiye Cumhuriyeti 100. Yıla Özel Atatürk Sergisi’ açıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

– Kadın Doğum Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner tarafından Atatürk dönemine ait 100 eserden oluşan Türkiye Cumhuriyeti 100. Yıla Özel Atatürk Sergisi’ açılışı Kayseri Arkeoloji Müzesinde gerçekleştirildi. Sergi 3 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Kayseri Arkeoloji Müzesinde Kadın Doğum Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner tarafından Atatürk dönemine ait 100 eserden oluşan Türkiye Cumhuriyeti 100. Yıla Özel Atatürk Sergisi’ açılışı gerçekleştirildi. Sergiye Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Özel System Hastanesi Başhekimi Erol Bedir ve davetliler katıldı. Sergi açılışında konuşan Başkan Palancıoğlu, “Gökalp hocamı tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında çok anlamlı bir sergiyi bizlerle paylaşıyor. Bugünde 10 Kasım Atatürk’ün vefat yıldönümü. Dolayısıyla Atatürk ile ilgili 100 tane eserin burada sergilenmesi çok anlamlı” dedi.

Düzenlemiş olduğu sergi için Prof. Dr. Gökalp Öner’e teşekkür eden Kayseri Özel System Hastanesi Başhekimi Erol Bedir, “‘Tıbbiyeden her şey çıkar bazen de doktor çıkar’ derler. Gökalp hocada hem doktor çıkmış hem de çok farklı iştirak alanları var. bugün gerçekten dikkat çeken bir sergi açtı. Malum 29 Ekim’de cumhuriyetimizin yüzüncü yılını coşkuyla kutladık. O cumhuriyeti bize emanet eden, kurtuluş müzelerimizin başbuğu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bugün ölüm yıl dönümü dolayısıyla onu hatırlamak, rahmet dilemek adına bizler burada toplandık. Burada 100 eser sergilenecek. Gökalp Bey’in hem tıp alanında hem de kültürel anlamda verdiği bu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sergiyi hazırlayan Kadın Doğum Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner ise, “Türkiye Cumhuriyetinin 100’üncü yıl etkinlikleri dolayısıyla cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü olması sebebiyle onu anmak, hatırlamak için böyle güzel bir sergi hazırladık. Atatürk’ün dönemine ait 100 tane eseri Kayseri müzesinde sergi açılışını gerçekleştirdik. Bu sergi 3 gün boyunca açık olacak” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen