TESK Başkanı’ndan düğün sezonu açıklaması: 500 milyar TL’lik katkı bekleniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, düğün sezonunun başlamasıyla birlikte birçok sektörün hareketlendiğini ve bu yıl yapılacak düğünlerin ekonomiye 500 milyar TL’lik bir katkı sağlamasının beklendiğini açıkladı.

Palandöken’in yazılı açıklamasına göre, evlenen çiftlerin harcamaları özellikle mobilya, beyaz eşya, kuyumculuk, tekstil gibi birçok esnafı etkiliyor. Geçen yıl 565 bin çiftin evlendiğini belirten Palandöken, bu yıl ise yaklaşık 600 bin çiftin evleneceğinin öngörüldüğünü ifade etti.

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte fotoğrafçılar, kuaförler, berberler, gelinlikçiler, çiçekçiler, pastacılar gibi birçok farklı sektördeki esnafın hazır olduğunu vurgulayan Palandöken, düğünlerin ekonomiye büyük bir canlılık getireceğini belirtti.

Ortalama bir düğünün maliyetinin 500 bin liradan başladığını ve döviz kurlarındaki artış ile enflasyon nedeniyle fiyat artışlarının yaşandığını ifade eden Palandöken, hükümetin gençleri evliliğe teşvik etmek için önemli adımlar attığını, ancak sıfır faizli destek kredilerinden yararlanma olanaklarının tüm çiftler için sağlanmasının önemine dikkat çekti. Bu desteklerin, çiftlerin düğün masraflarına katkı sağlayacağı gibi ekonomiye de olumlu bir etki yapacağını belirtti.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
_a_rm_
Şaşırmış
3
sinirli
Sinirli
TESK Başkanı’ndan düğün sezonu açıklaması: 500 milyar TL’lik katkı bekleniyor