Fotoğraflı (5)
1:54

Sarraf İhsan Gülderdi: “Zamlı maaşların alınmasıyla birlikte altına yönelim oldu”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güncel altın ve döviz piyasasını değerlendiren Sarraf İhsan Gülderdi, vatandaşların ilk zamlı maaşlarını almasıyla birlikte altına yönelimde artış görüldüğünü söyleyerek “Enflasyonist bir ülke olmamız hasebiyle alım gücü de zamanla düşüyor, hareketin birkaç ay süreceğini ve ardından alım gücünün düşmesiyle yönelimin azalacağını tahmin ediyoruz. Diğer taraftan da ONS fiyatının 2 bin 20 dolara kadar çıkmasıyla altının lira cinsinden rekor kırmasını sağladı” dedi.
Sarraf İhsan Gülderdi, güncel altın piyasasını değerlendirmesiyle birlikte hafta içerisindeki döviz ve altın fiyatları hakkında bilgilerini paylaştı. Sarraf Gülderdi; Kazancılar Çarşısı’nda has altının 2 bin 84 liradan, çeyrek altının 3 bin 490 liradan, 22 ayar altının 2 bin 10 liradan, doların 31 liradan ve euronun da 33 lira 40 kuruştan işlem gördüğünü belirterek “Geçen hafta bin 990 dolara kadar gerileyen ONS fiyatı, 2 bin 20 dolara kadar çıktı. Bu da altının lira cinsinden yeni bir rekor kırmasını sağladı. Euro da 33 lira 40 kuruşa kadar dayandı; yatırım tavsiyesi olmadan, seçime kadar da hem altın hem de döviz bazında yükselişin devam edeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

‘ZAMLI MAAŞLAR SONRASI ALTIN ALIMI ARTTI’

Piyasaların perşembe günü açıklanacak olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararına odaklandığını ifade eden Sarraf Gülderdi, “Döviz fiyatları ne kadar baskılansa da beklentiyi satın aldı. Ortalamada 150 ila 200 baz puan arasında artırımın olacağını tahmin ediyoruz. Diğer taraftan da vatandaşlar ilk zamlı maaşlarını aldıktan sonra bir nebze de olsa altına yöneldiler. Ancak enflasyonist bir ülke olmamız hasebiyle alım gücü zamanla düşüyor. Bu sebeple piyasadaki hareketin de birkaç ay süreceğini ve ardından alım gücünün düşmesi sebebiyle hareketin azalacağını tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.
BİST endeksinin 9 bin 300’e kadar çıktığını, 10 bine kadar da yükselişini devam ettireceğini tahmin eden Sarraf Gülderdi, KKM (Kur Korumalı Mevduat) hesaplarından çıkış yapan vatandaşların da faize veya borsaya girdiğini ifade etti.
GÜNCEL ALTIN FİYATLARI:
DOLAR: 31 TL
EURO: 33,40 TL
ÇEYREK ALTIN: 3490 TL
22 AYAR ALTIN: 2010 TL
HAS ALTIN: 2084 TL
ONS: 2020 USD.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen