Fotoğraflı (18)

Saadet Partisi Talas Belediye Başkan Adayı Toprak, “Talas betondan kurtulacak”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

– Talas’ta 5 yıldır oturduğunu belgeleyen herkese ücretsiz tapulu arsa vereceklerini söyleyen Saadet Partisi Talas Belediye Başkan Adayı Harun Toprak, “Beton sarmalından kurtulmamız lazım. Bugün bir betonun ömrü 50 yıl. 50 yıllık ömrü olan beton yapıyı alabilmek için insanlar 10 yıl borçlanıyor. Alt yapısını oluşturduğumuz bir mahalleye insanlarımızı taşıyacağız. Talas’ta 5 yıldır oturduğunu belgeleyen herkese ücretsiz olarak vereceğiz bu arsaları” dedi.

Saadet Partisi Talas Belediye Başkan Adayı Harun Toprak, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Konuşacaklarımız Var’ programında Moderatör Salih Zeki Çetin’in sorularını yanıtladı.

Deprem konusunda öncelikle bir paradigma değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirten Saadet Partisi Talas Belediye Başkan Adayı Harun Toprak, “Betonarme binalardan kurtulmamız gerekiyor. Ahşap, taş veya çelikten tek katlı veya iki katlı evleri insanların yapmasını sağlayacağız. Bizim kentsel dönüşümümüz bu olacak. Biz yıktığımız 3 katlı binaların yerine 15 katlı binalar dikmeyeceğiz. Bunun adına da kentsel dönüşüm değil, uygun şehirleşme diyeceğiz. Biz örnek bir mahalle kuracağız. İnsanlarımıza belediyemiz tarafından ücretsiz bir arsa vereceğiz. İster kendi evinizi satın ister bütçe oluşturup nasıl ev oluşturmak istiyorlarsa belediye olarak destek vereceğiz. Hem mühendislik desteği vereceğiz hem de nasıl yapılacağına dair destek vereceğiz. Bu sayede bahçeli bir eve sahip olacaklar. İnsanları buna teşvik edeceğiz. Talas’ın betondan kurtulacağını söylüyorum. Beton sarmalından kurtulmamız lazım. Bugün bir betonun sağlıklı ömrü 50 yıl. 50 yıllık ömrü olan beton yapıyı alabilmek için insanlar 10 yıl borçlanıyor. Bu sisteme ben karşıyım. Talas yüz ölçümüm yüzde 5’ine sıkışmış bir durumda. Alt yapısını oluşturduğumuz bir mahalleye insanları taşıyacağız. Talas’ta 5 yıldır oturduğunu belgeleyen herkese ücretsiz olarak vereceğiz bu arsaları. Bedelsiz arsa verdiklerimiz için o arsayı satmama şartı olacak” ifadelerini kullandı.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen