Fotoğraflı (10)
5:21

Saadet Partisi Kocasinan Belediye Başkan Adayı Güngör, “Argıncık’ta ciddi manada Suriyeli ve kentsel dönüşüm problemi var”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

– Sıkıntıları minimuma indirerek Kocasinan’da kentsel dönüşümü hızlandırmayı amaçladıklarını söyleyen Saadet Partisi Kocasinan Belediye Başkan Adayı Recep Güngör, “Argıncık’ta ciddi manada Suriyeli ve kentsel dönüşüm problemi var. Argıncık’ın 50 yıl önceki haliyle şimdiki hali arasında hiçbir fark olmaması oradaki vatandaşlar için sorun. Burada belediye personelleriyle ilk etapta tıkanılan noktalarda kamunun gücünü kullanacağız ve vatandaşı kentsel dönüşüme ikna edeceğiz. Bu personeller aynı zamanda inşaat yapacak olan müteahhitleri de denetleyecek” dedi.

Saadet Partisi Kocasinan Belediye Başkan Adayı Recep Güngör Kayseradar ve Radyoradar otak canlı yayınında ‘Gündem Kayseri’ programında Kayseradar Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı.
Kocasinan genelinde kentsel dönüşüm projesinden bahseden Saadet Partisi Kocasinan Belediye Başkan Adayı Recep Güngör, “Argıncık Kayseri’de herkesin bildiği bir yer. Argıncık’ta ciddi manada Suriyeli ve kentsel dönüşüm problemi var. Argıncık’ın 50 yıl önceki haliyle şimdiki hali arasında hiçbir fark olmaması oradaki vatandaşlar için sorun. Esnaf ziyaretlerimizde 10’uncu kapı çalmamızda anca bir Türk esnafa denk geliyoruz. Ana caddede yarı yarıya Suriyeli var. Halk bunlardan ciddi manada şikâyetçi. Sorunlar tespit edilmiş. Seçimden seçime aklımıza gelen bir bölge olmasından çıkması lazım. Daha önce başkaca belediyeler tarafından denenmiş, uygulanmış, halk tarafından kabul görmüş projeleri Kocasinan’a nasıl uygulayabiliriz nasıl uygulayabiliriz diye araştırdık. Argıncık gibi Sahabiye gibi kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulan mahallelerde belediye eliyle Kentsel Dönüşüm Ofisleri açılıyor. Bu ofisler ile kentsel dönüşümü hızlandırabilmek için sisteme dönmeyi planladık. Burada belediye personelleri ilk etapta tıkanılan noktalarda kamunun gücünü kullanacağız ve vatandaşı kentsel dönüşüme ikna edeceğiz. Bu personeller aynı zamanda inşaat yapacak olan müteahhitleri denetleyecek. Vatandaşı mağdur etmeyecek şekilde müteahhittin işini hızlandıracak vatandaşı ikna edecek ve Kentsel dönüşüm Ofisleriyle süreç devam edecek. Biz kesinlikle imar yönetmeliğine aykırı bir şey yapmayacağız. Sıkıntıları minimuma indirerek Kocasinan’da kentsel dönüşümü hızlandırmayı amaçlıyoruz. Bu sistemle kentsel dönüşümün yüzde 60 oranında başarılı olmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen