Fotoğraflı (30)
5:46

Net Kurs Müdürü Sağdıç, “Sınav esnasında zor bir soruyla karşılaştıysak motivasyonumuzu yitirmememiz gerekiyor”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Net Kurs Merkezi Müdürü Fatma Sağdıç, sınav kaygısıyla ilgili bilgiler vererek, “Sınavı iyi anlamak lazım, gireceğimiz sınavlar birer performans sınavıdır aslında yani kısıtlı sürede yapabileceğinin en iyisini yapmaktır. Sınav esnasında zor bir soruyla karşılaştıysak motivasyonumuzu yitirmememiz gerekiyor çünkü bu sınavda yapabileceğim kolay sorular da var” dedi.

 

Net Kurs Merkezi Müdürü Fatma Sağdıç, 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) öğrencilerin kaygılarını azaltabilmeler için tavsiyelerde bulundu. Sağdıç, “Sınav kaygısı sınav zamanı gelene kadar olan bir de sınav anında içimizde olan kaygı olarak iki şekilde olur. Sınav anına gelene kadar yapacağımız çalışmaları planlayarak, azaltarak geldiğimizde hazır hissettiğimizde kaygılarımız azalır. Bunu öğrencilerimize destek olacak profesyonel koçlarla destekliyoruz. Öğrencilerimizin hazır bulunuşluklarını ölçüyorlar, bu duruma göre eksik konuları tespit ediyorlar, sonrasında ödevlendirme yapıyorlar. Bireysel anlamda yapılıyor. Sınavı iyi anlamak lazım, gireceğimiz sınavlar birer performans sınavıdır aslında yani kısıtlı sürede yapabileceğinin en iyisini yapmaktır. Sınav esnasında zor bir soruyla karşılaştıysak motivasyonumuzu yitirmememiz gerekiyor çünkü bu sınavda yapabileceğim kolay sorular da var” diye konuştu.

‘SINAVDA SİHİRLİ DEĞNEK DEĞECEK BEKLENTİSİ OLUYOR’

Sağdıç, sınav anında öğrencilerin beklentiyi yükseltmemeleri gerektiğini ve kendi gerçeklerinin farkında olmaları gerektiğini belirterek, “Öğrencilerimizin şu yanılgı içerisinde olduklarını gördüm; sınava doğru beklentiyle girmiyorlar. Öğrencilerimiz sınava girene kadar defalarca deneme sınavlarına giriyorlar ve bu bir düzene oturuyor. Yani bir öğrencinin dersten kaç net yaptığı ya da yapacağı aslında belli olmaya başlıyor ancak öğrencilerimiz sınava girince; sihirli bir değnek değecekmiş gibi ve tamamen soruları çözecek gibi hisse kapılıyor. Öncelikle bu beklentiyi düşürmek gerekir, normal bandında yaptığım soruları yakalamakla ilgili bu sınava girmeliyim. Sınav anında beklentiyi yükseltmek yerine kendi gerçeğinizin farkına varmanız gerekir ve bu durum da kaygıyı bir nebze düşürecektir” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen