Fotoğraflı (13)
2:04

Milletvekili Özsoy: “3 yıl içerisinde 70 Milyon Euro çiftçi kardeşlerimize destek olarak gelecek”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayserinin tarım ve hayvancılık alanında katılım sağladığı projelerden söz eden AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy; Kayseri de İFAD kapsamına alındı. Bu projede de 100 milyon Euro bir destek var herhalde 70 milyon Euro civarını Kayseri olarak kullanacağız. Bununla ilgili de tarım müdürlüğümüz proje alt yapı çalışmalarına başladı bu yıl sonuna kadar tamamlanacak ve duyurular yapılacak. İnşallah 2025,2026 ve 2027 üç yıl içerisinde 70 milyon Euro Kayserimizde tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçi kardeşlerimize destek olarak gelecek” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, KayseRadar ve RadyoRadar ortak canlı yayınında ‘Gündem Kayseri’ programına konuk olarak Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı.
Kayserinin tarım ve hayvancılık alanında katılım sağladığı projelerden söz eden AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy; “IPARD kırsal kalkınmayı destekleme programı Avrupa birliğinden gelen ödenekler var. Kayserimiz IPARD kapsamında değildi yapılan girişimlerle Kayserimiz IPARD kapsamına alındı. IPARD kapsamında vatandaşlara yaptıkları proje karşılığı Ahır yapacaksa yüzde 50 hibe var, ahırı var içerisine süt sağma ünitesi yapacak makine alacak yine yüzde 50 hibe var. IPARD ile ilgili Tarım İl Müdürlüğümüzde bir biro oluşturuldu. IPARD haricinde bir de IFAD diye bir program vardı 2024 yılının alt yapısı oluşturulacak bu IFAD’da da Kırşehir ve Nevşehir vardı Tarım Bakanlığımız Kayserinin de alınmasıyla ilgili çalışmalar yapıldı. İnşallah Kayseri de İFAD kapsamına alındı. Bu projede de 100 milyon Euro bir destek var herhalde 70 milyon Euro civarını Kayseri olarak kullanacağız. Bununla ilgili de tarım müdürlüğümüz proje alt yapı çalışmalarına başladı bu yıl sonuna kadar tamamlanacak ve duyurular yapılacak. İnşallah 2025,2026 ve 2027 üç yıl içerisinde 70 milyon Euro Kayserimizde tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçi kardeşlerimize destek olarak gelecek” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen