Fotoğraflı (43)

KAYSO Başkanı Büyüksimitci, “Kayseri, mobilyada 1 numara”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’de gerçekleştirilen ikinci Anadolu Mobilya Fuarı’nın (ANAMOB) galası ve ödül töreni düzenlendi. Galada konuşan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Kayseri’miz mobilya konusunda üst yapı, Kayseri’de üretim üssü, mobilya üssü diye bahsedildi ama ben, bir numarası, bu işin starı demek istiyorum. Çünkü ilk 500 şirketin arasında 4 tane mobilya şirketi var. İlk 3’ü yine Kayseri firmamız. İkinci 500’de de göreceğiz yine firmalarımızı ve onları da çok alkışlayacağız” dedi.

Kayseri’de düzenlenen ANAMOB Anadolu Mobilya Fuarı’nın galası yapıldı. Galada ANAMOB Anadolu Mobilya Fuarı’nın ‘Yılın En İyileri Ödül Töreni’nde ödüller sahiplerini buldu. Galaya Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) Başkanı Hasan Arapoğlu, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Nobel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik ve davetliler katıldı.

‘KAYSERİ, MOBİLYA İŞİNİN STARI DEMEK İSTİYORUM’

Kayseri’nin mobilya konusunda bir numara olduğunu dile getiren KAYSO Başkanı Büyüksimitci, “Kayseri’miz mobilya konusunda üst yapı, Kayseri’de üretim üssü, mobilya üssü diye bahsedildi ama ben, bir numarası, bu işin starı demek istiyorum. Çünkü ilk 500 şirketin arasında 4 tane mobilya şirketi var. İlk 3’ü yine Kayseri firmamız. İkinci 500’de de göreceğiz yine firmalarımızı ve onları da çok alkışlayacağız. Yine baktığımızda kapasite açısından inanılmaz rakamlarımız var. Özellikle bizim ölçeğimiz diğer illere göre çok büyük. 600’ün üzerinde sanayi ve ticaret odasına kayıtlı firmamız var ama esnaf ve sanatkarlarımızı da katarsak binden fazla mobilya üreticimiz var. Bizim odalarımıza kayıtlı 600 şirketimizin yaklaşık yirmi sekiz bin çalışanı var. Böyle bir kapasite Türkiye’de başka bir yerde yok; birinci sıradayız. Türkiye’de üretilen, her iki sandalyeden bir tanesini Kayseri’de üretiyoruz. Her 10 kanepeden 7 tanesini Kayseri’de üretiyoruz. Her 4 masadan bir tanesini Kayseri’de üretiyoruz. 4 oda takımından bir tanesini Kayseri’de üretiyoruz. 2 yaylı yataktan bir tanesini Kayseri’de üretiyoruz. Yani bizim ürettiğimiz mobilyanın, yatağın oturma odasının girmediği herhangi bir ev yok. Hepimizin evinde ve Türkiye’de, herkeste var. Artı Avrupa’dan Amerika’ya, Afrika’ya, Ortadoğu’ya, Arap ülkelerine kadar birçok yerde var. Tabii müşteri niye gelir; müşteri kaliteye gelir, rekabetçi olmaya gelir. Bizim sanayicilerimiz bunları çok iyi beceriyorlar. Hepsinden Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyorum kendilerine” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen