Fotoğraflı (5)

Kayseri’ye eğitim atölyesi kuruluyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

– Erciyes Anadolu Holding ve Kayseri OSB Teknik Koleji arasında Eğitim Atölyesi İş Birliği Protokolü imzalandı. Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, “Biz her bulunduğumuz ortamda bu kaynakların tamamının Kayseri sanayisinin emrinde olduğunu söylüyoruz. Kayseri Üniversitesiyle, Erciyes Üniversitesiyle, OSB ile, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ve İŞKUR ile çeşitli projeler geliştiriyoruz” dedi.
Erciyes Anadolu Holding ve holdinge bağlı markalar İstikbal, Bellona, Mondihome, Boyser ve Doqu Home ile Kayseri OSB Teknik Koleji arasında imzalanacak protokol kapsamında Erciyes Anadolu Holding tarafından Kayseri OSB Teknik Kolejine 30 adet döşeme ünitesi, 12 adet dikiş makinesi, 1 adet yatak kenar kapama makinesi ve bu makinelere ait yardımcı ekipmanların bulunduğu eğitim atölyesi kurulacak. Bu kapsamda, Erciyes Anadolu Holding ve Kayseri OSB Teknik Koleji arasında Eğitim Atölyesi İş Birliği Protokolü imza töreni düzenlendi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Hem Erciyes Anadolu Holding’imiz hem Organize Sanayi’mizin kıymetli teknik kolejimiz hem de Milli Eğitim’imiz burada hayırlı bir imza töreninde bulunuyorlar, bizler de şahitlik yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da talimatlarıyla bu çalışmaları daha da arttırarak, devam edeceğiz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak KAYMEK bünyesinde gereksinimlere cevap verecek anlayış içerisinde çalışmalarımızı yapıyoruz, nitelikli eleman yetiştirme yönünde gayret gösteriyoruz. Kariyer Merkez’imiz de tüm bu kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği halinde bu alanda yaptığı çalışmalarla iş arayan kardeşlerimize niteliğine, vasfına uyan yaklaşım içerisinde katkı sağlamaya özen gösteriyor. Bunu üniversitelerimiz, kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği yapmak suretiyle bir zenginlik oluşturuyoruz. Şehrimizin, insanımızın kıymetini bilmeliyiz. Büyükşehirlerin konforunu yaşatan, büyükşehirlerin sıkıntısını yaşatmama yönünde herkesin gayret gösterdiği güzel bir şehir, kadim bir şehir, üreten bir şehir, ihracata elinden geldiği kadar destek veren bir şehirdir. İSO 500’ün ikinci etabında da 15 firmamız var, içerisinde 2 tane de Erciyes Anadolu Holding’imizin kuruluşu var, sizleri tebrik ediyoruz, tüm firmalarımızı tebrik ediyoruz, onlar bizim gururumuzdur. Gerek Büyükşehir gerekse ilçe belediye başkanları el ele, gönül gönüle size nasıl hizmet etmemiz gerekirse bu konuda biz sizin hizmetkârınızız” şeklinde konuştu.
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın ise, “Bizim hedefimiz ilmin yanında fabrikanın kokusunu alan, gerçekten deneyimli, bilgili yavrularımızın yetiştirilmesi, bu sanayiye kazandırılması. Hayırsever iş adamımız Mehmet Altun amcamızdan 3 tane okul sözü aldık. Yani organize sanayi bölgemiz üretimin merkezi olmasının yanında inşallah eğitimin de merkezi olacak. Biz eğittiğimiz öğrencilerimizi sanayimizle buluşturursak bu ülke endüstri anlamında zirveye çıkacak. İnşallah bu proje hayırlara vesile olur” dedi.
Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin de “Biz her bulunduğumuz ortamda bu kaynakların tamamının Kayseri sanayisinin emrinde olduğunu söylüyoruz. Kayseri Üniversitesiyle, Erciyes Üniversitesiyle, OSB ile, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ve İŞKUR ile çeşitli projeler geliştiriyoruz” diye konuştu.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ise, “Biz çocuklarımızı hayata hazırlarken tabi ki onları iyi insan ama aynı zamanda da çağın ihtiyaçlarına uygun donanımlara sahip olarak yetiştirmek istiyoruz. Onları ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirebilmemiz çok önemli. Temel politika eğitimin tüm alanlarında olduğu gibi mesleki eğitim alanında da niteliği arttırabilmek. Mesleki eğitimde en önemli süreç pratikle teoriyi birleştirebilmek. Bugünkü yapılacak protokol de böyle bir örnek teşkil ettiği için önemli. İmzalanacak protokolün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Erciyes Anadolu Holding ve Kayseri OSB Teknik Koleji arasında Eğitim Atölyesi İş Birliği Protokolü imza töreni gerçekleştirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen