Fotoğraflı (23)
2:24

KAYMEK’te eğitim gördü; kendi doğal taş işletmesini açtı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

– Kayseri’de doğal taş işi ile uğraşan İşletmeci Hatice Sığırcı, KAYMEK’ten başlayarak kendi işletmesini açmaya kadar ki süreçten bahsetti ve taş işletmeciliği hakkında bilgiler verdi. Sığırcı, “Her bir taş kendine özel ve çok farklı yerlerden geliyor. O yüzden hepsinin kendi fiyatları var. Yakın hedef koyarsak çoğu taş var ama getirmek istediğimiz dünya kadar daha taş var, çünkü alan çok geniş. Öncelikle taş çeşidimizi arttırırsak inanıyorum ki Kayseri’de doğal ve gümüş taş üzerine bir numara olacağız” dedi.

Kayseri’de doğal taş işçiliği ile uğraşan işletme sahibi Hacer Sığırcı Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı KAYMEK kurs merkezinde eğitim aldı. Sığırcı’nın kendi açtığı işletmede doğal taşlar bulunuyor ve takı yaparak satışa sunuyor.
İşletmeci Hacer Sığırcı insanların taşlara olan ilgisinden memnun olduğunu belirterek “42 yaşındayım, iki çocuk annesiyim. Bu işe başlamadan önce ev hanımıydım. Önceden de taşlar ile ilgili bir yer açmayı düşünüyordum. Takı yapmak ve bu işi sanata dönüştürmek ile ilgili hep bir yanımın eksik olduğunu fark ediyordum. En kısa ve ücretsiz şekilde bu işi nasıl halledebileceğimi düşünürken, KAYMEK’e başvurdum. 3 aylık bir eğitim aldım. İnşallah tekrar devam edeceğim. Bu işi evde yapmak bana yetersiz geliyordu. Kayseri’ye baktığımızda da bu bir eksik, taşlara ilgi de yok değil. İnsanlar meraklı ama her şeye internetten ulaşamıyorlar. Böyle olmayacak, bu ilgiyi karşılamak için böyle bir işletme açmam lazım dedim. 2 ay oldu işlet meyi açalı. Sağolsunlar geri dönüşler çok güzel. En çok ametist, kaplan gözü, pembe kuvars, kristal kuvars ve kadınlar için ay taşı tercih ediliyor. Doğal taşların fiyatlarına gelecek olursak, her bir taş kendine özel ve çok farklı yerlerden geliyor. o yüzden hepsinin kendi fiyatları var. Yakın hedef koyarsak çoğu taş var ama getirmek istediğimiz dünya kadar daha taş var, çünkü alan çok geniş. Öncelikle taş çeşidimizi arttırırsak inanıyorum ki Kayseri’de doğal ve gümüş taş üzerine bir numara olacağız” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen