Fotoğraflı (39)

Kaymakam Mehmet Kaya: “Kayseri Turizmle Coşuyor”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaymakam Mehmet Kaya: “Kayseri Turizmle Coşuyor”

KAYSERİ (1HA)- Yahyalı Belediyesi 2’nci Elma Kültür ve Turizm Festivali kapsamında konuşan Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, “Kapuzbaşı’nda ve Milli Parklarda ayrıca projelerimiz var, Valimizin ayrıca bir asma köprü projesi var. Projeler saymakla bitmiyor. Yeşilköy Şelalesi de gündemde, orada da birçok altyapı çalışması yapıldı. Kayseri bu anlamda turizmle coşuyor. Vali Gökmen Çiçek göreve başladıktan sonra gerçekten turizm atağı yaşandı Kayseri’de” dedi.

Yahyalı Belediyesi tarafından 22-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 2’nci Elma Kültür ve Turizm Festivali başladı.

Festivale; Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Sayın Bayar Özsoy ve Ayşe Böhürler, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı.

Festivalde en iyi elma yarışması, çocuklar için etkinlikler, gösteriler yapıldı ve festivalin ilk günü kapsamında sanatçı Elif Buse Doğan sahne aldı.

Yahyalı Belediyesi tarafından düzenlenen 2’nci Elma Kültür ve Turizm Festivali’nin ilk gününde konuşan Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya; Kayseri’nin turizm açısından potansiyeli olduğunu ve yatırımlarla bu potansiyelin açığa çıkarıldığını belirtirken, “Ciddi bir yoğunluk var, Vali Gökmen Çiçek göreve başladıktan sonra gerçekten turizm atağı yaşandı Kayseri’de. Şehrimizin zaten potansiyeli vardı ancak Büyükşehir Belediye Başkanımızla el ele vererek Kayseri’de çok önemli yatırımlar yapıldı. Ayrıca Kapuzbaşı’na kadar giden yolun Avrupa standartlarında asfalt kalitesi var. Kapuzbaşı’nda ve Milli Parklarda ayrıca projelerimiz var, Valimizin ayrıca bir asma köprü projesi var. Projeler saymakla bitmiyor. Yeşilköy Şelalesi de gündemde, orada da birçok altyapı çalışması yapıldı. Kayseri bu anlamda turizmle coşuyor” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Yahyalı’nın mülki sınırları içerisinde yüz bin ton elma rekoltesi beklediklerini belirten Kaymakam Kaya, “Yeşilhisar ve Develi ilçeleri de dahil edildiğinde yaklaşık 200 bin tonluk elma hasadından bahsediyoruz ve bu oran Türkiye’de ilk 4 sırada. Bu elmaları yaklaşık 25 ülkeye ihraç ediyoruz, daha da bereketli hasat dönemleri diliyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen