Kapuzbaşı Şelalesi Nerede Nasıl Gidilir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kapuzbaşı Şelalesi Nerede?

Kapuzbaşı Şelalesi İç Anadolu Bölgesinde bulunan Kayseri ili sınırları içindedir. Kayseri’nin Yahyalı ilçesinin Kapuzbaşı Köyünün yakınındaki tepenin doğu ve güney yamaçlarında bulunuyor.

Kapuzbaşı Şelalesine Nasıl Gidilir?

Kapuzbaşı Şelalesi Kayseri’nin Yahyalı ilçesinin Kapuzbaşı Köyü yakınında bulunuyor. Kayseri üzeri gelecek olanlar Kayseri-Yahyalı yolunu takip ediyorlar. Yahyalı-Şelale arası 55 kilometredir. Doğu Bölgesi tarafından gelecekseniz, Pınarbaşı-Develi-Yahyalı güzergahını takip ediyorsunuz.

Kapuzbaşı Şelalesi Adana’nın Aladağ ilçesine 40 kilometre yakınlığında olduğu için Adana üzeri gidecekler için güzergah daha kolaydır. Güneydoğu Bölgesinden geliyorsanız Osmaniye-Kozan güzergahını izleyerek tabelayı takip edebilirsiniz.

Kapuzbaşı Şelalesi, uluslararası turizme de açıldığı için tur şirketleri buraya gezi düzenliyorlar. Bu bölgeye gezi düzenleyen bir tur şirketiyle de gelebilirsiniz.

Kapuzbaşı Şelalesi Özellikleri

Kapuzbaşı şelalesi/şelaleleri tepenin doğu ve güney yamacında Ensenin Tepesinin doğu ve güney yamaçlarından fışkıran 7 adet şelaleden oluşuyor. Şelalelerin en önemli özelliği kaynağından çıktığı şekilde dökülmesidir. Toplam debisi yaz aylarında 27.500 litreye ulaşan şelaleden çıkan su zerrecikleri çok geniş bir alana yayılıyorlar ve etrafa büyük bir serinlik veriyorlar.

Kapuzbaşı Şelalesi Tarihi Eser veya Milli Park mıdır?

Kapuzbaşı Şelalesi, Aladağlar Milli Parkı içinde yer alıyor. Şelale ile milli park Hacer ormanı ve vadisi içinde yer alıyor. Hacer ormanı Türkiye’nin en iyi post ormanıdır. Ziyaretçiler, trekking, piknik, kamp yapabilirler.

Giriş ücreti: İse şu şekildedir.

  • Şahıs: 29 TL
  • İndirimli Şahıs: 20 TL
  • Bisiklet: 29 TL
  • Motosiklet ve ATV: 60 TL
  • Otomobil, Kamyonet ve Pickup: 80 TL
  • Minibüs: 275 TL
  • Midibüs: 385 TL
  • Otobüs: 570 TL

Kapuzbaşı Şelalesi Ziyaret Saatleri

Kapuzbaşı Şelalesi’ne 24 saat boyunca ulaşabilirsiniz. Haftanın her günü ve günün her saatinde şelalenin sunduğu güzellikleri keşfedebilirsiniz.

Açık adres: Kapuzbaşı, Pk. 38500 – Yahyalı / Kayseri

 

 

 

1
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kapuzbaşı Şelalesi Nerede Nasıl Gidilir?