Fotoğraflı - 2024-05-18T190443.755
3:41

Kapris Park Başkanı Ahmet Bozbey: “Ortalama bir düğün organizasyonu 100 ile 600 bin lira arası değişiyor”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kumsmall AVM’de 2 gün sürecek olan Evlilik Festivali bugün başladı. Festivale katılan Kapris Park Balo ve Kongre Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bozbey, “Düğün organizasyon fiyatları geçen yıla göre neredeyse 3-4 kat arttı. 300-400 kişilik bir düğün organizasyonu minimum 100 bin liraya yapılabiliyor, maksimum fiyatın tabii ki de bir sınırı yoktur. Ortalama bir düğün organizasyonu 100 bin lira ile 600 bin lira arasında değişiyor. Erken rezervasyonu çok uzun vadede yapamıyoruz çünkü bugünkü fiyatları sonraki ayın fiyatı aynı olmuyor” dedi.
Türkiye’nin en büyük mobilya alışveriş merkezi olan Kumsmall AVM’de Evlilik Festivali başladı. Bugün ve yarın olmak üzere 2 gün düzenlenecek festivalde gayrimenkulden mobilya sektörüne, düğün organizasyonundan giyim sektörüne kadar birçok alanda önemli firmalar yeni evlenecek çiftlere hizmet vermek üzere stantlarını da açtı. Etkinlik boyunca canlı müzik dinletisi yapılmasının yanı sıra Kemal Arslan ve ekibi tarafından zeybek gösterisi, Rinelia Organizasyon tarafından kına gösterisi, Muzaffer Elitaş konseri ve Uzman Psikolog Rabia Öztürk tarafından sohbet eşliğinde söyleşi programı yapıldı.
‘ORTALAMA BİR DÜĞÜN ORGANİZASYONU 100 BİN İLE 600 BİN LİRA ARASI’
Festivale katılan Kapris Park Balo ve Kongre Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bozbey, ekonomik açıdan zor bir süreçten geçilmesi sonucunda geçen yıla nazaran düğün organizasyonlarında 3-4 kat fiyat artışının ortaya çıktığını ifade ederek “Fiyat artışları hem bizleri hem de çiftleri bir hayli zorluyor. Ne bizler ne de çiftler çıkan fiyattan memnun, 300-400 kişilik bir düğün organizasyonu minimum 100 bin liraya yapılabiliyor, maksimum fiyatın tabii ki de bir sınırı yoktur. Ortalama bir düğün organizasyonu 100 bin lira ile 600 bin lira arasında değişiyor. Her geçen yıl fiyat arttığı için salonlar da hızlı bir şekilde dolmaya başladı, erken rezervasyon işini maalesef ki ekonomik belirsizlikler sebebiyle beklettik. Kasım ayından Temmuz ayına rezervasyon yapmak isteyenler oldu, bugünkü fiyatla gelecek ayın fiyatları, girdileri, çıktıları farklı olacağı için maalesef erken rezervasyonları Ocak ayına kadar beklettik. Daha sonrasında rezervasyonları yapmaya başladık, bu durumdan çiftlerimiz kârlı çıksa da günün sonunda biz dezavantajlı olduk” diye konuştu.
‘ORGANİZASYONLAR DAHA AZ KİŞİYLE DÜZENLENİYOR’
Düğün organizasyonları büyüklüğünün de son 4-5 yıla göre küçüldüğünü belirten Bozbey, “Pandemi nedeniyle organizasyonlar küçüldü, daha önceleri 700’er kişilik düğün organizasyonları düzenlerken günümüzde 400 kişilik organizasyonlar düzenleyebiliyoruz. Ortada ciddi bir düşüş var, ekonomik sebepler de büyük bir etken sonuçta. Maliyetler çok arttı, biliyorsunuz ki düğünde bir de altın takmak gelenektir, altın fiyatları keza yükseldi. Düğünü organize etmek de düğüne gitmek de ekonomik olarak güç bir noktaya evrildi” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen