Fotoğraflı (29)
1:18

Kafe Sinan Tesis Sorumlusu Derya Usluer: “Glütensiz gıdalarımızla çölyak hastası vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Kayseri Valiliği’nce başlatılan 2. Kadın Kooperatifleri Fuarı devam ediyor. Çölyak hastalarına özel gıda üretimiyle bilinen; Kocasinan Belediyesi Kafe Sinan’ın da standı fuarda açıldı. Çölyak hastalığı üzerine konuşan Kafe Sinan Sorumlusu Derya Emiroğlu Usluer, “Glüten, buğdayın rüşeyminde bulunan, hamura elastik biçimi veren bir protein türüdür. Bazı insanların bağırsaklarında bu protein yapısını sindirebilecek yapılar olmadığı için emilimi sağlanamıyor ve hassasiyet oluşuyor. Yakut Mahallesi’ndeki üretim tesisimizde glütensiz gıdalar üretiyoruz. Erişteden mantıya, şebitten çiğ köfteye, su böreğinden kek ve kurabiyeye kadar birçok glütensiz ürünümüz mevcut” dedi.
Kayseri Valiliği tarafından başlatılan 2.Kadın Kooperatifleri Fuarı Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde devam ediyor. Kayseri’nin birçok kadın kooperatifi de fuarda yerini aldı.
Çölyak hastalarına glütensiz ürünler üreten; Kocasinan Belediyesi’nin önemli tesislerinden bir tanesi olan Kafe Sinan da fuarda yer aldı. Gluten ve çölyak hastalığı üzerine bilgilendirmede bulunan Kafe Sinan Tesis Sorumlusu Derya Emiroğlu Usluer, “Glüten, buğdayın rüşeyminde bulunan, hamura elastik biçimi veren bir protein türüdür. Bazı insanların bağırsaklarında bu protein yapısını sindirebilecek yapılar olmadığı için emilimi sağlanamıyor ve hassasiyet oluşuyor. Glüten hassasiyeti bulunan vatandaşlarımıza özel olarak; Yakut Mahallesi’ndeki üretim tesisimizde glütensiz gıdalar üretiyoruz. Erişteden mantıya, şebitten çiğ köfteye, su böreğinden kek ve kurabiyeye kadar birçok glütensiz ürünümüz mevcut. Standımızda şu an satışımız bulunmuyor, çölyak hastası vatandaşlarımız ziyarete geliyorlar, onlara glütensiz ürünlerimizden ikram ediyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen