Fotoğraflı (11)
4:24

İYİ Parti Melikgazi Belediye Başkan Adayı Sedat Kılınç, “Vatandaşımızı konut sahibi yapacağız”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Farklı yerlerde bütçeye göre depreme dayanıklı konutların yapılacağını söyleyen İYİ Parti Melikgazi Belediye Başkan Adayı Sedat Kılınç, “Kendi vatandaşımıza da kredi öder gibi müstakil 95 metre kare olan evleri teslim edeceğiz. Hafif çelikten yapacağız. Maliyeti daha düşük olacak. Burada ticari alanlarda olacak. Bu ticari alanları satıp buranın maliyetini çıkartacağız. Belediyenin cebinden bir para çıkmayacak. Vatandaşımızı konut sahibi yapacağız” dedi.

İYİ Parti Melikgazi Belediye Başkan Adayı Sedat Kılınç, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Yol Açık’ Programına konuk olarak Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı.

‘MÜLTECİLERİN MİSAFİRLİKLERİ BİTTİ’

Göçmenlere karşı hukuki olarak yapılması gerekenleri uygulayacaklarını söyleyen İYİ Parti Melikgazi Belediye Başkan Adayı Sedat Kılınç, “Bugün belediyeler sosyal yardımlarını mültecilere veriyor. Onlara verilen desteği biz başkan olduğumuzda keseceğiz. Önce kendi milletimiz. Mültecilerin misafirlikleri bitti. Onları buradan göndermek için hukuki olarak her şeyi yapacağız. Mültecilere karşı yapacaklarımız; sosyal yardımları kesmek, ruhsatsız iş yerlerini kapatmak, ruhsat vermemek. Artık kendi ülkelerine gitmeleri için gerekenleri yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümle ilgili projeleri olduğunu anlatan İYİ Parti Melikgazi Belediye Başkan Adayı Sedat Kılınç, “Kendi vatandaşımıza da kredi öder gibi müstakil 95 metre kare evleri teslim edeceğiz. Hafif çelikten yapacağız. Maliyeti daha düşük olacak. Burada ticari alanlarda olacak. Bu ticari alanları satıp buranın maliyetini çıkartacağız. Belediyenin cebinden bir para çıkmayacak. Evlerin bugün ki maliyeti 750 bine denk geliyor. Vatandaşımızı konut sahibi yapacağız. Kentsel dönüşümle ilgili de çok ciddi projelerimiz var” şeklinde konuştu.

‘YARIN ÖLDÜĞÜNÜZDE BUNUN HESABINI SORARLAR’

Deprem konusunun çok önemli bir konu olduğuna dikkat çeken İYİ Parti Melikgazi Belediye Başkan Adayı Sedat Kılınç, “Ciddiyetsiz yöneticilerle yapılmaz. İnsanlarla dalga geçer gibi gözüyle bakıp hasar yok veya hasar var denilemez. Eğer siz belediye başkanıysanız, o insanların canından da, malından da siz sorumlusunuz. Yarın öldüğünüzde bunun hesabını sorarlar. Depremle ilgili bir şey yapıldı mı? Birkaç tane hasarlı bina yıktılar bu kadar. Bizim belediyecilik dönemimizde ‘kentsel dönüşüm’ ‘rantsal dönüşüme’ dönüşmeyecek. Kentsel dönüşüm kentsel faciaya dönüşmeyecek” diye konuştu.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen