Fotoğraflı - 2024-05-03T180514.885
3:57

İŞKUR İl Müdürü Ayşe Ak: “Mezun olduktan sonra öğrenciler işlerinin hazır olduğunu görecekler”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’de yapılacak istihdam fuarı hakkında bilgiler veren Çalışma ve İş Kurumu Kayseri İl Müdürü Ayşe Ak; “Sayın Valimizin toplantısında alınan karar gereği, Kayseri’de 7 yıldır yapılmayan Türkiye’de de ufak çaplı yapılan fuar. Meslek yüksek okullarının bölümleri üretim ve sanayiye uygun bölümler. Öğrencilerin piyasa ile tanışmasını sağlayacağız, mezun olduktan sonra da öğrenciler işlerinin hazır olduğunu görecekler” dedi.

Çalışma ve İş Kurumu Kayseri İl Müdürü Ayşe Ak , Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘İşin Uzmanı’ programına katılarak moderatör Bilgenur Ülger’in sorularını yanıtladı. Kayseri’de yapılacak istihdam fuarı hakkında bilgiler veren Müdür Ayşe Ak; “Sayın Valimizin toplantısında alınan karar gereği, Kayseri’de 7 yıldır yapılmayan Türkiye’de de ufak çaplı yapılan fuar. Kayseri’de büyük çapta yapılacak. Meslek yüksek okullarının üretim ve sanayideki öneminden bahseden Çalışma ve İş Kurumu Kayseri İl Müdürü Ayşe Ak, “Aynı zamanda rektörler ve üniversiteler işin içinde. özellikle rektörlerimiz aracılığıyla mezun olmaya yakın olan meslek yüksek okullarının ve fakültelerin son sınıf öğrencilerinin fuara gelmesini sağlayacağız. Çünkü biliyorsunuz meslek yüksek okullarının bölümleri üretim ve sanayiye uygun bölümler. Öğrencilerin piyasa ile tanışmasını sağlayacağız, mezun olduktan sonra da öğrenciler işlerinin hazır olduğunu görecekler” diye konuştu.

Fuarın Kayseri’ye sağlayacağı istihdam ile ilgili de konuşan Ak, ” Bizim öngörümüz, Sayın Valimiz bu işe çok önem verdiği için ilin yöneticileri ile sürekli iletişim ve toplantı halinde dolayısıyla birçok kişinin oraya gelmesini sağlıyor. Bize de daha fazla bu konuda talimatlar veriyor. Biz bunu ne kadar fazla duyurursak o kadar fazla kişi gelecek, daha fazla kişinin gelmesi de daha fazla istihdam demek. Öngörümüz 20 bin kişinin gelmesini tahmin ediyoruz. Tabi bu işin içinde ilçelerde var. Biliyordunuz Kayseri’nin birçok ilçesinden Organize Sanayi Bölgesine eleman taşınıyor. Özellikle Develi ve Yeşilhisar’dan, İncesu OSB’ye. İnsanların ilçede iş yok ben ne yapayım demesini de engellemek için bizim istediğimiz rakama gelirse ilin istihdamına güzel bir katkı sağlayacak. İşverenlerin de sezonun açıldığı zaman eleman ihtiyacını toplu olarak karşılamış olacağız” şeklinde konuştu.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen