BU KÖY GÖRÜLMEYE DEĞER.. GEZİCİ RADAR ELBAŞI’NDA (1)

Gezici Radar Tomarza’da

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

(Muhabir: İlyas Kaplan) – Ahlat yapının sunduğu Gezici Radar programı bu hafta kabak çekirdeğinin diyarı, Kayseri’nin şirin ilçelerinden biri olan Tomarza’dan sesleniyor. Bu hafta Tomarza’nın güzelliklerini sizler için gezeceğiz.

Tomarza meydanındayız yanımızda Tomarza belediye başkanı Davut Şahin var görülmesi gereken ve çok güzide olan bir şirin ilçe hakkında belediye başkanı Davut Şahin bizlere bilgiler veriyor Kayseri’ye uzaklığı geçim kaynakları ilçe yapısı hakkında bilgiler aldıktan sonra  kabak çekirdeği üretiminin yüzde 15’lik kısmını Tomarza ilçesinin karşıladığını öğreniyoruz.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek göreve geldiği günden bu yana kadın kooperatifleri hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Bizlerde Tomarza kadın kooperatiflerinin bulunduğu alana geliyoruz kooperatif başkanı Şeyma hanım ile birlikteyiz bizlere istiridye mantarı hakkında bilgiler veriyor süreçten ve üretim aşamasından bahsediyor Tomarza’nın tarihi ulu camisine giderek gezimize devam ediyoruz. Son olarak kabak çekirdeğinin bulunduğu alana geliyoruz.  kabak çekirdeği üretiminin yüzde 15’lik kısmını Tomarza belediyesi karşılıyor.

Sizlerde bu güzelliklere sadece izleyerek değil aynı zamanda yakından da şahit olmak istiyorsanız bu güzide Tomarza ilçesini ziyaret edebilirsiniz.

İyi seyirler…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen