BU KÖY GÖRÜLMEYE DEĞER.. GEZİCİ RADAR ELBAŞI’NDA
6:47

GEZİCİ RADAR KÜLTEPE’DE

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Ahlat Yapının sunduğu Gezici Radar programı  bu hafta günümüzden binlerce yıl öncesine giderek sizlere oldukça önemli ve değerli bir gezintiye çıkardı. Bizden asırlar önce yaşamış medeniyetlerin parmak izlerine dokunmaya çalışarak en kıymetli bilgileri Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu rehberliğinde bizlere aktaracak.

Gezici Radar sizler için Kültepe Kaniş Karum’u geziyor.

Bu yıl Kültepe kazılarının 75. Yılı ve çok hummalı çalışma var. Bizde bu yıl açılan ziyaretçi evine gelerek hem bilgi alıyor, hem de yeni şeyler öğreniyoruz. Bu yolculukta yanımızda olan  Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu hocamız bizlere bilgiler veriyor. Bulunduğumuz yerden bahsederek ziyaretçi evine çok emek verildiğini, evin tamamlanarak çok güzel olduğunu aynı zamanda ziyaretçi evine gelen misafirlere Kültepe hakkında bilgi vermek amaçlı olduğunu söyledi.

Kültepe’de yolculuğumuz devam ederken 4000 yıl önce bu topraklarda yaşamış bir tüccarın hikayesinden bahsediyor fikri hoca bizlere…

Tüccarın adı Salim Aşur en zengin tüccarlardan birisi yani Salim Ağa’nın olduğunu söyleyen Fikri Hoca 4000 sene burada yaşadığını ve evin hala ilgi gördüğünü söyledi.

Kültepe’yi hem geziyor, hem öğreniyoruz. Bir diğer durak olan Karun’a geldik fikri hocamız Karun hakkında da bizlere en değerli bilgilerini vermeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen