BU KÖY GÖRÜLMEYE DEĞER.. GEZİCİ RADAR ELBAŞI’NDA (1)
11:44

Gezici Radar Fosiller Diyarı’nda

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Ahlat yapının sunduğu Gezici Radar programı bu hafta izleyicilerini tarihte kısa bir yolculuğa çıkararak tam 7.5 milyon yıl öncesine götürecek ve o zamanlardan bizlere kalan eserlere tanıklık etmemize sebep olacak. Devasa fosilleri görerek o dönemin koşullarını hocalarımızın yardımı ile öğreneceğiz.

Gezici radar Fosiller Diyarı’nda sizler için başlıyor.

Antropolog Ömer Dağ bize bu yolculukta eşlik edecek. Devasa fosillerin günümüze kadar gelme hikayelerini Antropolog Ömer Dağ bizlere anlatıyor.  Bulunan fosillerin hiçbir şekilde zarar görmeden

Laboratuvar  ortamında konservasyon sürecini tamamlayarak kurulacak olan paleontoloji müzesinin açılmasını beklediklerini ifade etti.

Zürafaları,filleri, aslanları bu topraklarda yaşamış neredeyse bütün canlıların fosilleşmiş halini yamula barajının hemen yanında bularak  günümüze kadar gelmesi sağlanmış. Yanımızda Uzman Antropolog Oğuzhan Köyloğlu bulunuyor. Bu sene yamula barajının yanından neler bulunduğunu bizlere aktardı. sadece tek parça halinde değil, aynı zamanda eklemli halde de bulunduğunu söyleyerek aslında bu şekilde bulunmasının çok zor olduğunu, ama yamula barajında bulunan toprağın kusursuz korunmasından da kaynakladığını ifade etti.

Genellikle hangi fosillerin bulunduğu sorusuna yönelik Uzman Antropolog Oğuzhan Köyloğlu genellikle at, zürafa, gergedan ve çok az domuz bulunduğunu onun haricinde karnivor dediğimiz yırtıcı takımları bulunduğunu bizlere açıkladı.

İyi seyirler…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen