Fotoğraflı (20)
6:00

Erciyes Üniversitesi’nden uluslararası yabancı dil eğitimi konferansı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü, Doç. Dr. Erdem Akbaş tarafından organize edilen ve İngilizce öğretmenlerini hedefleyen uluslarası bir konferansa ev sahipliği yaptı.

 

Lisans, Yüksek lisans, doktora düzeyindeki İngilizce öğretmenleri ve öğretmen adaylarını bilgilendirmek ve desteklemek amacıyla düzenlenen etkinlikte Prof. Dr. Esim Gürsoy ve Prof. Dr. Cem Balçıkanlı, katılımcılara sunumlar yaptı. İngilizce öğretmenlerinin rolü, öğretim stratejileri ve öğrenci etkileşimi gibi konulara odaklanan oturumlar, katılımcılar arasında canlı bir tartışma ve bilgi paylaşımı ortamı sağladı.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Esim Gürsoy, “Beni burada en çok etkileyen şey öğrenciler oldu. Bu konferans için canla, başla, canı gönülden, yürekten çalışmaları ve bizimle bu kadar ilgilenmeleri ile çok güzel işler yapıldı ve inanılmaz mutlu oldum. Konferansta İngilizce öğretmenleri ile bilinçli farkındalık üzerine konuştum. Konuşmamın diğer yarısında ise öğretmenlerin sınıfta bilinçli farkındalık etkinliklerini nasıl kullanabileceklerini konuştuk. Bizi burada ağırlayan herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Gazi Üniversitesi Prof. Dr. Cem Balçıkanlı, “Lisans üstü öğrencilerinin aktif katılım gösterdiği bir konferans için bir aradayız. Erciyes Üniversitesi ülkemizde bulunan birkaç araştırma üniversitesinden biri olarak bu tür araştırma içeren çalışmalara destek veriyor ve bunu da lisans üstü öğrencilerin İngilizce eğitimi alanında bir araya gelip kendi araştırmalarını paylaştıkları, bu bağlamda kendi çalışmalarını diğer insanlara aktardıkları ve onlardan geri bildirim aldıkları bir şekle dönüşüyor. Öğretmen, öğretmen adayları ve araştırmacılara kendi eğitim felsefelerini bulmalarına yardımcı olacak bir konuşma yapacağım. Değerli meslektaşlarımızın çalışmalarını takip edip onlara geri vermek suretiyle araştırmalarını destekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Doç. Dr. Erdem Akbaş ise, “Konferansta inanılmaz deneyimler elde ediyoruz. Farklı illerden öğretmen ve öğrencilerimiz geldi. Burada güzel bir network oluşturduğumuza inanıyorum ve bu geleneksel bir hale gelecek. Her mayıs ayının son cumartesi günü bizlere ayrılacak bu bizim için inanılmaz gurur verici bir etkinlik oldu şu ana kadar” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen