Fotoğraflı (4)
3:28

Çolakbayrakdar: “Makro düzeydeki politikalar da iyiye giderse çok daha hızlı bir kentsel dönüşümü konuşuyor olacağız”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, “Denetimler sonucunda bize şöyle bir şey dendi ‘sizin yapmış olduğunuz kentsel dönüşüm aslında Türkiye’ye örnek olması, model olması gereken bir kentsel dönüşüm. Bunun her şehirde yapılması gerekir diye’ şimdilerde de ortaya çıkan bu başarılı örneklerden dolayı farklı şehirlerden gelip bizim kentsel dönüşüm müdürlüğünde ‘siz bu işi nasıl yapıyorsunuz, bu işteki sır nedir, yöntem nedir, politikanızı, prensiplerinizi, uygulamadaki prensiplerinizi bize anlatın’ diye gelip bize fikir danışıyorlar. Buda bizim açımızdan hakikaten bu modeli ortaya koyabilmek güzel bir şey. Bundan sonrasında da biraz öncekiler gibi edindiğimiz birikim ve oluşan güven ikliminden dolayı makro düzeydeki politikalar da iyiye giderse çok daha hızlı bir kentsel dönüşümü konuşuyor olacağız” dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, KayseRadar ve RadyoRadar ortak canlı yayınında ‘Yol Açık’ programında Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı.

Kentsel dönüşüm ile ilgili konuşan Başkan Çolakbayrakdar “Bizim kentsel dönüşüm yaptığımız alanların imar planlarında 5 katlı olup 15 katlı yere çıkartılan yer varsa sizin söylediğiniz doğru ama yaptığımız yere bakıyorsunuz sağındaki solundaki imar planlarında kat ve yoğunluk olarak aynı emsallerde. Şimdi göreve ilk başladığımız süreçte ki yaptığımız kentsel dönüşümlerle ilgili bu tip şeyler söylenmeye başlanmıştı, özellikle belli çevreler bu belli çevrelerin farklı kaygıları vardı. Birde bu alanların dönüşmemesi için altta kalması, gecekondu kalması hesabı olanlar da var. Bunların çıkarmış olduğu böyle dedikodular da vardı. Geldiğimiz noktada herkes şunu gördü, bizim yapmış olduğumuz kentsel dönüşüm noktasal, adrese teslim. 40 yıldır orada oturan insanların alın teri, emeği, dişinden tırnağından arttırdığı almış olduğu evleri 40 yıllık cefa çekenler, sefayı bugün onlar sürüyorlar ve bizim bütün kentsel dönüşüm alanlarında gidip rahatlıkla sorabilirsiniz. Orda da sonradan alınmış, edinmiş kimseler yok. Diğer taraftan da bizim kentsel dönüşüm alanlarımızda oluşmuş dairemiz yok. Hepsi oradaki hak sahiplerine verilmiş olan daireler. Hiçbir şekilde biz kentsel dönüşüm alanında dair edinip bu daireleri farklı şekilde kullanmadık. Sadece kentsel kanunun vermiş olduğu kentsel dönüşüm alanı içerisindeki altyapı çalışmaları için ihtiyaç duyulduğu kadar. Onunda birçoğu kentsel dönüşüm alanları içerisinden karşılanmıyor. Biz belediye olarak destek veriyoruz altyapı çalışmalarında bunlar için ayrılması gereken bir rezerv var. Ama oda yüzde yüz mü deseniz değil. Çünkü öyle derseniz bizim dönüşüm yapma imkanımız olmuyor. Denetimler sonucunda bize şöyle bir şey dendi ‘sizin yapmış olduğunuz kentsel dönüşüm aslında Türkiye’ye örnek olması, model olması gereken bir kentsel dönüşüm. Bunun her şehirde yapılması gerekir diye’ şimdilerde de ortaya çıkan bu başarılı örneklerden dolayı farklı şehirlerden gelip bizim kentsel dönüşüm müdürlüğünde ‘siz bu işi nasıl yapıyorsunuz, bu işteki sır nedir, yöntem nedir, politikanızı, prensiplerinizi, uygulamadaki prensiplerinizi bize anlatın’ diye gelip bize fikir danışıyorlar. Buda bizim açımızdan hakikaten bu modeli ortaya koyabilmek güzel bir şey. Bundan sonrasında da biraz öncekiler gibi edindiğimiz birikim ve oluşan güven ikliminden dolayı makro düzeydeki politikalar da iyiye giderse çok daha hızlı bir kentsel dönüşümü konuşuyor olacağız” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen